2013/03/10

heppailua

Tänään sai vihdoinkin aikaiseks muutakin kuin olla koulussa :) Meillä on nyt yks välipäivä näytöistä ja huomenna taas sit jatketaan. Ootan kyllä innoissani et keskiviikko olis jo ohi, eilenkin alkoi väsyttää niin kauheasti etten jaksanu oikeen tehä enää  yhtään mitään. Viime viikon keskiviikkonakin olin 8-18 koulussa, kävin tallilla ja tulin kotiin nukkumaan.. Mutta kuiteskin vapaapäivääni oon vietelly oikeestaan vaan vohveleita tehdessä ja tallilla. Harri tuli sit mukaan ottamaan kuvia kun kävin ilman satulaa ratsastaa. 

Kokeilin samalla vomppulin uutta eskadronin fleeceloimea (joka on aika vinossa näissä kuvissaa..) 

Hypättiin kans pari kertaa miniestettä, hepalla oli hurjasti virtaa :-D Tulin sit kerran alaskin kun oltiin tulossa hyppäämään tuota niin sit tietty tuuli kaato ton toisen tolpan niin vompsu veti liinat kiinni ja mää tulin sukkana alas :-D Mentiin sit lopuks vielä maastoon kävelee, tai no siitäkään ei meinannut tulla mitään kun vompsu säikkyi vähän väliä jotain (mm. postilaatikon kannet lävähteli auki koko ajan) 

Tuli aika samanlaisia kuvia nyt mutta ihan sama, on ainakin vomppulista nyt uusia kuvia täällä :-) Nyt meen siivoilemaan ja täyttelee varmaan huomisen näyttölappusia valmiiks. Postailen sit varmaan seuraavan kerran näyttöjen jälkeen ja sit pitäiskin olla tiedossa et valmistunks mää vai en :D

15 kommenttia:

 1. Pidätkö sä oikeesti aina loimee päällä hevosella??? voi heppa parka ku joutuu olla loimi päällä ulkona aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän ku mun hevonen ei olekaan mikään issikka :,D

   Poista
  2. Kyllä lämminverinenkin pärjää ulkona ilman loimee vaikka on -15 astetta! :) se on jännää miten ihmiset luulee että jos ihmisillä on kylmä ulkona niin on myös hevosellakin :D ja ku oikeesti vaikka pihalla olis 0 astetta vaan niin näkee noita hevosia jotka joutuu kärsimään loimi selässä pihalla! antakaa hevosten olla ilman loimea!

   Poista
  3. Eiköhän kaikki loimita hevosiaan niinkuin haluaa :) en yleensä pidä loimea ku ratsastan, nyt laitoin vaan kun halusin kokeilla uutta loimea.

   Poista
  4. nii ihan sama. siinäs kärsivät sitten sairauksista.. harvoin semmoset hevoset sairastelevat joilla on harvoin loimi päällä (:

   Poista
  5. minullakin on ollut hevonen 9 vuotta ja täysin terve vaikka onkin ollut koko ikänsä loimi niskassa :)

   Poista
 2. lisää tämmösiä heppapostauksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva tietää, koitan tehä tälläsiä postauksia aina kun saan vaan jotakin kuviakin niihin :)

   Poista
 3. Ei se hevonen sinne loimen alle kuole :) talvella loimen käyttö voi myös ehkäistä mahdollisia selkäjumeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä, kaikki ei vaan ymmärrä näitä tosi asioita :D

   Poista
 4. Kaikkein parasta olis jos antaisi olla enemmän ilman loimea! (: yleensä siitä tietää jos hevonen ei halua loimea niin se lähtee alta pois.. mutta jos hevonen on laitettu kiinni niin voi sitä raukkaa kun se ei pysty lähteä pois.. ja jotkut hevoset alkaa luimistelee ja näykkimään kun laittaa loimea.. siinäkin pitäisi omistajan jo havahtua että oho se hevonen ei tykkää kun laitan sille loimen!

  VastaaPoista
 5. Huh huh te varmaan tunnette kyseisen hevosen hyvin ? Eiköhän omistaja tiedä paremmin milloin loimittaa ja milloin ei ? :) ja totta, jotkut hevoset ei pidä loimista mutta se ei tarkoita etteikö ne tarvitsisi sitä.

  VastaaPoista
 6. HEI KAIKKI ANONYYMIT !

  tässä nyt syyt miksi MINÄ olen päättänyt loimittaa hevostani:
  -en halua että hevoselleni kasvaa järjetön turkis päälleen
  -hevoseni myös paleltuu helposti jos vaikka sataa lunta ja se kastuu
  -hevoseni ei myöskään luimistele tai pureskele minua sillon kun laitan sille loimea ja pysyy kyllä ihan paikallaan ku loimee laitetaa päälle :D::D:D (enkä pistä sitä kiinni vaan se on irti karsinassa tai käytävällä haha)

  Hevosellani ei myöskään ole loimi päällä ympärivuotisesti, ainoastaan talvella ja sillon kun sataa. se syy miksi tässä kuvassa nyt sattuu tuo fleeceloimi päällä olemaan on se että halusin kokeilla uutta loimea hevoselleni ja ottaa siitä samalla kuvia. Päästän kyllä hevoseni myös ilman loimea "nakuilemaan" nolla kelillä millon ei sada lunta ja hevonen saa mennä hinkkaamaan karvaansa lumihankeen. Edelleenkin hevosen loimittaminen on hevosen omistajan oma asia, olen työpaikoissani loimittanut hevosia joille tulee jopa kolme loimea päälle ja myös nähnyt islanninhevosia joita loimitetaan. myös meidänkin tallilla on lämminverinen jolla on nyt koko talven ollut loimi päällä. Minun hevoseni on kuitenkin jo sen verran vanha enkä toivo selkäkipujakaan niin pidän sen takia sillä loimea ettei sen lihakset pääse kylmettymään. :) En ymmärrä miksi tästä loimituksesta piti lähtee näin kauhee haloo päälle, kaikki loimittaa omalla tavallaan !

  VastaaPoista
 7. voi luoja tuota anonyymiä XDD

  VastaaPoista