2021/05/27

PROJEKTINA HUVILA&HUUSSI

Vietin näin toukokuussa ekan pätkän kesälomastani ja se menikin täysin mökkeillessä. Loma sisälti oman elämän Huvila & Huussi projektin eli 11 päivää käytettiin maalisudin heilutteluun ja terassilautojen kantamiseen. Tuohon remppaprojektiin kuului tosiaan sisältä lattian sekä katon maalaus, ulkoverhouspanelointi, mökin maalaus, uuden ulkohuussin/varaston pystytys ja maalaus, uuden ulko-oven asennus sekä ikkunan siirto, terassin rakentaminen ja kattoremontti. 

Alhaalla kuvia mistä lähettiin liikenteeseen. Olin ihan lopen kyllästynyt jo tuohon haalistuneeseen punamultamaaliin ja halusin saada mökille raikkaamman ilmeen uudella maalisävyllä. Punamultamaalin päälle ei kuitenkaan voinut maalata joten ulkoverhouksen uusiminen oli ainoa vaihtoehto. Mökki oli muutenkin aika original kunnossa 90-luvun alulta, olin ainoastaan maalannut aikaisemmin takan ja seinät.


Kaikkea ei ihan ehditty tehdä tuossa ajassa vaan aika paljon jäi näpryyhommia vielä tuleville viikonlopuille, mutta ainahan mökillä on joku projekti kesken ;-) Kattoremontti jäi myös tekemättä mutta sekin on to-do listalla - nyt kun koko mökki on niin uudistetun näköinen niin tuo katto kaipaa selkeästi myös freesimmän ilmeen.

Alempana kuvia miten mökin ilme muuttuikaan ja missä tilanteessa ollaan nyt. Ihana kun mökistä saatiin vihdoinkin viihtyisä kesänviettopaikka kuitenkaan loihtimatta liiallista prameutta tai tuomalla  liiallista mökkihöperömeininkiä. Puunsävystä päästiin myös onneksi eroon (sitä on enää vain saunassa mutta jääköön se projekti sitten tulevaisuudelle) ja tilalle tuli vaaleat ja harmoniset sävyt. Mökki alkaa nyt näyttämään omaan silmään mieluisalta ja sain vihdoin myös unelmieni valkoisen lautalattian sekä terassin josta ei jalat mene ihan heti läpi! 

Nyt tuleva viikonloppukin vietetään mökillä ja jotenkin nyt odottaa jo innolla mökille pääsyä, vaikka siellä on paljon vielä tekemistä. Tekemisen lomassa kuitenkin pystyy vaan olla kaikessa rauhassa, grillailla tai mennä vaikka suppailemaan. Tulen siis luultavasti pommittamaan lisää mökkeilykuvia tässä kesän aikana! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti