2021/03/14

TERVEELLISET MARJAMUFFINSIT


Täältä ruudun takaa ainakin löytyy yksi herkkujen ystävä! Pari vuotta sitten olin vielä ihan järjettömässä sokerikoukussa ja söin joka päivä jotain herkkuja, vedin sokerillisia energiajuomia ja suklaalevyjä kului useampi viikossa. Jossain vaiheessa sitten sokerihiiri alkoi vaan hiipua pois ja aloin myös miettiä välipalojen tilalle jotain hyviä mutta terveellisiä vaihtoehtoja. Toki säännöllisellä ruokarytmillä on saanut vähennettyä herkkujen haalimista ja edelleen herkuttelen kyllä irtokarkeilla ja suklaalla mutta ne on vähentyneet huomattavasti enkä välttämättä arjessa kovin usein edes huomaa kaipaavani mitään sokeripitoista herkkua :-) 

Yksi ehdoton lempparini välipalavaihtoehdoista on nämä niin hyvät marjamuffinssit joita olenkin leiponut jo useaan otteeseen! Nämä on myös helppo napata automatkoille mukaan tai töihin välipalaksi. 

Marjamuffinssit (gluteenittomat) 

- 2 kananmunaa

- 2-3 ruokalusikallista oliiviöljyä

- 2 dl kaurahiutaleita hienonnettuna

- 1,5 dl gluteenitonta jauhoa

- 1 dl Alpro vaniljajuomaa

- 2 tl leivinjauhetta

- Mustikoita ja vattuja

- 0,5 dl juoksevaa hunajaa

- 1 dl karppisokeria (Jos ei ole karppisokeria niin laita sitten enemmän hunajaa!)

Riko kananmunien rakenne ja hienonna kaurahiutaleet blenderissä. Sekoita sitten kaikki aineet keskenään ja kaada muffinssivuokiin. Uuni 200 astetta ja paistoaika 20-25 min! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti