2021/04/11

PÄÄSIÄINEN KUUSAMOSSAPääsiäisenä pakattiin pitkästä aikaa matkalaukku, otettiin sukset olalle ja lähdettiin kohti Kuusamoa! Vaikka olen matkustanut kohta Suomen ympäri niin Kuusamo oli itselle ihan uusi ja vieras paikka, melkein siis kun lähtis ulkomaan reissulle! Kolme yötä reissussa toi jotenkin taas kivasti virkistystä tähän arkeen ja ehkä vähän helpotti jatkuvaa reissukuumetta (tosin olen ehkä vähän kuitenkin selaillut 
hotelleja Malediiveiltä mutta niitä ei ole vielä uskaltanut varata, aina voi kuitenkin vähän haaveilla?) 

Perjantaina lähdettiin aamupäivästä Kuusamoa kohti jonne ajeltiin jonkun 7 tunnin ajan. Ensimmäiset odotukset kyseiseltä paikalta oli se, että näkisin tykkylumisia puita sekä juoksevia poroja - kuten Lapissa. Noh, matkalla sitten paljastui, että kyseinen paikkahan sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, eikä missään Lapissa joten nuo tykkylumiset puut sai sitten jäädä näkemättä.

Ensimmäiset kaksi yötä oltiin Holiday Club Tropiikin asunnoissa jotka oli ihan mukavan perussiistejä kämppiä ja ruoanlaittoon löytyi oikeastaan kaikki tarpeelliset välineet joten pärjäiltiin vaikka ravintoloiden ovet olivatkin säpissä. Ihmisiä tuntui olevan tuolla kylpylän (ja Kuusamon) suunnalla muutenkin huomattavasti vähemmän kuin Rukan puolella joten aika turvallisin mielin sai olla koko reissun ajan.Lauantaina sitten aamupäivästä lähdettiin pienelle Karhunkierrokselle Oulangan kansallispuistoon ja tuolle reitille tuli matkaa noin 12 kilometrin verran. Reitti oli kivan vaihtelevaa ja siinä oli useita kivoja maisemia ja riippusiltoja jotka meni virtaavien koskien yli. Törmäsimme myös sattumalta reitillä ihanaan kuukkeliin joka tuli syömään kädeltä muutamaan kertaan porkkanan paloja! Maasto oli reitin varrella muuten helppokulkuista mutta nastakengät oisi toki ollut paikallaan tähän aikaan vuodesta! Alamäet oli aika liukkaita ja sain töpötellä niissä aika hissukseen, etten päätynyt kaatumaan ja luisumaan persiillään puita kohti.


Lauantain aktiviteetteihin kuului sitten vielä nopea porojen bongailu sekä pienet iltahiihdot hotellin lähistöltä. Itse en ole vielä ainakaan hurahtanut hiihtoharrastukseen ja tässäkin lajissa tulen alamäet alas suoraa huutoa tai sitten yritän kovasti jarrutella huitomalla sauvoja maahan. Kymppikilsan lenkki kuitenkin saatiin vetäistyä yllättävän jouhevasti ja lopuksi saatiin vielä hiihtää auringon laskiessa vaaleanpunaisten pilvien keskellä! 

Sunnuntaina oli sitten meidän pääpäivä nro 2. ja päätettiin lähteä rinteeseen. Tässäkin muistelen olevani ihan täys ässä - tosin ikää on tullut 20 vuotta lisää siitä milloin olen oikeasti ollut hyvä (ja hurja) laskettelija. Reilu pari tuntia riittikin itselle lautailun parissa ja lähdin sitten suosiolla kiertelemään lähiputiikkeja kun seuralaiset jäivät vielä laskemaan metsäreittejä. Päivän päätteeksi mentiin viettämään vähän chillimpää aikaa kun olin varannut yhdeksi yöksi lasi-iglun Mgical Pond nimisestä paikasta - josta voisinkin kirjoitella ihan oman postauksensa! 

Kaikenkaikkiaan ihana miniloma. Ei tarvinnut miettiä arjen asioita ja sai oikeasti vaan olla matkalla rennosti. Nyt tosiaan seuraavaa matkaa ei ole tiedossa mihinkään, mutta onneksi ensi kuussa (tai tämän kuun lopulla) aloitetaan projekti Rymyperä - eli meidän mökkiremppa jota odotan kyllä innolla! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti