2019/05/04

MITEN PAKKAAMINEN ONNISTUI PIDEMMÄLLE MATKALLE? 

Reissupostausta olisi vielä tiedossa näin pari kuukautta reissun jälkeenkin, toivottavasti ette ihan kyllästy totaallisesti näihin matkajuttuihin hahah. Pakkailuun liittyen kuitenkin toivoitte postauksia, joten ajattelin kertoa miten toi pakkaaminen niinkuin meni omasta mielestä. Yleensä kun Suomen sisällä matkustelen niin kuljetan vähän liikaakin omaisuutta mukanani, joten tämä kahdeksi kuukaudeksi pakkaaminen ei ollut mikään helppo homma :D Tästä postauksesta löydät meidän pakkauslistan reissuun.Juurikaan mitään paperiversioita matkustusdokumenteista ei olisi tarvittu. Kaikki viisumit, lentoliput, hotellivaraukset, autonvuokraukset löytyi nimellä tai passia näyttämällä. Ainoastaan yhteen hotelliin annoin varausvahvistuksen paperiversiona, koska he eivät jostain syystä löytäneet meidän varausta heidän papereistaan. Mutta nämä oli hyvä olla varulta mukana, koska jos vaikka puhelin tai läppäri olisi hajonnut/joutunut hukkaan, niin dokumentit olisi mennyt siellä mukana. Toki multa löytyi kaikki myös sähköpostista, joten jollain keinolla luultavasti ne olisi saatu jossain ulos sieltä.

En myöskään olisi tarvinnut matkalla kolmea luottokorttia. Aina on hyvä kyllä varautua siihen, että luottokortti saattaa hävitä tai joku voi pölliä matkalla tai voi tulla yllättäviä suuria rahamenoja, mutta onnekseni pärjäsin koko reissun vain yhdellä luottokortilla!


Vakuumipussit mitkä saa rullattua. Sellaiset imurilla toimivat ei olisi toimineet tällä reissulla, koska missään ei ollut käytettävissä imuria. Ja näitä kannattaa ottaa myös matkalle muutama ylimääräinen, meillä oli matkassa kaksi vakuumipussia joista molemmat menivät rikki ja uusien etsiminen ei ollutkaan niin helppo juttu!

Muutenkin kaikki pienet pussit on hyvä hankkia matkalaukun sisälle, jotta tavarat pysyvät järjestyksessä ja ne on helposti löydettävissä koko matkan ajan. Meilläkin jouduttiin järjestelemään tavaroita uusiksi yhdellä lentokentällä painorajojen takia, joten oli helppo kun kaikki pienemmät tavarat oli siististi järjestyksessä pusseissa niin kaikki tavarat ei olleet lentokentän lattioilla pyörimässä heti kun matkalaukkua joutui alkaa purkamaan!


 Joitakin lääkkeitä jouduttiin ostamaan Balilta ja Harri osti myös samalla reissulla spiruliinaa/vitamiineja. Ostin myös yhden paketin särkylääkettä, kun meidän omat särkylääkkeet loppuivat. En kuitenkaan sanoisi, että koko lääkekaappia kannattaa roudata maailmanympäri mukanaan, koska yleensä ottaen apteekeista kuitenkin saa kaikki peruslääkkeet. Matkalle lähtiessä itse ottaisin ne tärkeimmät, eli särkylääkkeet, maitohappobakteerit, allergialääkkeet ja omat reseptilääkkeet.

Hammastahnaa ja aurinkorasvaa kului meillä kahden kuukauden ajan monta purkkia, joten niitä jouduttiin ostamaan yllättävän paljon matkalta! Tietty ei kauheasti kannata kuljettaa isoja kosmetiikkapurkkeja mukana, koska esimerkiksi hotellilta pystyy nappaamaan mukaan hoitoainetta ja shampoota ja muutenkin kaikkea pystyy ostaa kaupasta matkanvarrelta.

Käyttötavaroissa juurikin noita vakuumipusseja olisi saanut olla varulta mukana, koska just noita rullattavia pusseja ei ollut kovinkaan helppo löytää. Ausseista löytyi vaan sellaisia miniversioita joihin mahtui juuri ja juuri kaksi t-paitaa, mutta onneksi Japanista löytyi sitten isompia versioita! Kävin myös ostamassa pienen setin lankaa ja neuloja kun jouduin korjaamaan niskatyynyäni kesken reissun ;-)

Adapterit Ausseihin ja Japaniin. Meillä löytyi valmiina jenkkiversio, mutta jos olisin ollut fiksu, niin olisin ehdottomasti ostanut kaikki Suomen päästä. Suomiversiota ei ollut nimittäin aina kovinkaan helppo löytää ja lentokentillä näiden hinta saattoi huidella neljässä kympissä. Mekin löydettiin molemmista maista adapterit vasta seuraavana päivänä, joten jos lennon jälkeen akku olisi ollut vähissä niin olisi ollut aika tuskaista lähteä metsästämään oikeanlaista adapteriä!

Kaipasin reissussa vyölaukkua ja reppua jotka ostin matkalta - reppu vaan päätti hajota jo heti alkumetreillä joten jouduin hylkäämään sen aika pian. Mutta pärjäsin myös hyvin parilla laukulla, vaikka reppu olisi ollut tietysti mukavempi kuljettaa! Vaatteita tuli myös ostettua matkalta, mutta käytin kuitenkin myös vanhoja vaatteita yhtälailla. Vaatteissa ainoa mitä kaipasin oli mustat nahkahousut, eli ehkä olisin jättänyt ne Adidaksen legginssit kotiin ja ottanut nahkaleggarit tilalle. Myös vaaleansiniset farkut olisivat voineet olla mustat, jotka olisi toimineet useamman eri asun kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti