2019/05/06

PÄTKISVALKOSUKLAA - JUUSTOKAKKU

Pääsiäisen aikaan mun piti tulla tänne jakamaan yksi herkkuresepti, nimittäin tämä pätkisvalkosuklaa juustokakku jossa ei ole lainkaan liivatetta! Sovelsin itse tämän kakkuohjeen, mutta tästä tuli kyllä todella hyvää ja koko kakku menikin sitten viikonlopun aikana aika nopeasti ;-) Vaikka inhoan ruoanlaittoa niin leipominen on aina kivempaa, koska tiedän että se onnistuu aika varmasti ja on varmasti hyvää! Koristelussa en kyllä ole mikään ässä eikä musta ole väkertelemään mitään pieniä yksityiskohtia hahah.


Pohja:
175 g Marianne keksejä
50 g voita

Pätkistäyte:
puolikas pussi pätkiksiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria

Valkosuklaatäyte:
1 valkosuklaa levy (panda)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria

Koristeluun: Marianne keksejä, valkosuklaarouhetta ja Pätkiksen palasia

Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se keksien kanssa. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (n.20-24cm halkaisijaltaan) ja painele seos pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Tee ensimmäisenä valkosuklaatäyte. Sulata valkosuklaa ja vatkaa kerma. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, sulatettu suklaa ja kuohukerma keskenään. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita takaisin jääkaappiin. 

Tee seuraavaksi pätkistäyte. Sulata pätkikset mikrossa tai hellalla. Sekoita tuorejuuston sekaan tomusokeri ja vatkaa kuohukerma. Yhdistä aineet ja kaada taas seos valkosuklaaseoksen päälle. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli ja koristele seuraavana päivänä! 




2 kommenttia:

  1. Nam, tää kuulostaa kyllä superhyvältä! <3 Pakko ottaa resepti talteen ja testata joku kerta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä superhyvää mutta ei liian ällömakee! Ihana kuulla jos menee resepti testiin <3

      Poista