2016/02/16

Opinnäytetyön ensimmäinen työmaa

Lupailinkin kirjoitella tänne blogin puolelle mun nykyisestä projektista, eli lopputyön tekemisestä. Mun pitäis valmistua kesäkuussa tuolta koulusta ja nyt meillä onkin tässä jaksossa pelkästään lopputyön tekemistä ja pääsiäisen jälkeen alkaakin sitten työharjoittelu! Oon tykännyt tosi paljon tehdä tuota lopputyötä ja nyt viime viikolla sainkin valmiiksi ensimmäisen kohteeni jossa pääsin kyllä tekemään ihanan suuren muodonmuutoksen.

Tässä siis vähän tilannetta, miltä näyttikään kun aloitin työmaan. Sain siis tehdä makuuhuoneeseen ja lastenhuoneeseen pintaremontit ja stailaukset. Valitsimme asiakkaan kanssa yhdessä pintamateriaalit ja sisustusjutut. Talo on 1980-luvulla rakennettu ja kaikki pintamateriaalit olikin juuri siltä ajalta! Kaikki seinät oli tapetoitu ja lattialla oli muovimatot.

Ja tältä sitten näytti makuuhuone remontin jälkeen! Huoneesta otin siis pois kaikki vanhat tapetit, maalasin ja laitoin raitatapetin tilalle. Lattia vaihtui myös laminaattiin ja uudet listat laitettiin paikalleen. Uusia huonekaluja tuli nuo kaksi lipastoa ja yöpöydät. Valitsimme myös uudet yöpöydän lamput ja muuten melkein kaikki tavarat löytyivätkin jo asiakkaan kotoa valmiina!

Ja tältä näytti sitten lastenhuone! Lastenhuoneestakin irroitin kaikki tapetit pois ja seinät maalattiin. Maalasin myös tehosteseinäksi tuollaisen mustan palleroseinän ja laminaatti vaihettiin samaan, kuin makuuhuoneessakin. Uusia valaisimia ja tekstiilejä valittiin tänne ja maalasin myös pinnatuolin teemaan sopivaksi.

Kaikinpuolin oli ihanan kattava ensimmäinen työmaa! Vaikka piirtelinkin noita palleroitakin seinälle sellaiset 16 tuntia, niin oli se vaivan arvoista! Tällaista työtä tekisin todella mielelläni, että saisin tehdä joka viikko näin suuria muutoksia ja kokonaisuuksia. Nyt lopputyöni jatkuukin hetken ainakin omassa kodissani, mutta meille ei sentään näin suuria muutoksia enää ole tulossa. Postailen niistäkin kuitenkin lisää tänne kuhan saan projektit valmiiksi!

6 kommenttia:

 1. Vau! Osaat todellakin suunnitella ja tuo muutos oli valtavan hieno! Jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset! Tällaiset kommentit lämmittävät kyllä hurjasti<3

   Poista
 2. Ei voi sanoa kun VAU! On kyllä huomattavan hieno muutos, kyllä oot taitava :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva ja raikas muutos tuli, olet lahjakas!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista