2019/01/14

MUN VINKIT LOS ANGELESIIN


 Vihdoin ja viimein pääsen jakamaan enemmän näitä Losin päässä napattuja kuvia! Näin tammikuussa meille sattui kyllä ihanat kelit tuonne, joka päivä aurinko paistoi ja paistoi ja lämmintä oli varmaan parhaimmillaan se +20 astetta, ei nyt mikään helle, mutta se kelpasi meille hyvin kun näitä helteisiä maita kuitenkin vielä on edessä päin! Kyseinen kaupunki ilmeisesti jakaa aikalailla mielipiteitä, jotkut tykkäävät suuresti, kun jotkut pitävät paikkaa melko latteana. Itse kuitenkin tykästyin Losiin, se tuntui jotenkin kodikkaalle paikalle, aivan kuten jenkkimestat ylipäätänsä. Nyt kuitenkin ajattelin jakaa omat vinkit kyseiseen kaupunkiin! 

Millä liikkua?

Julkinen liikenne on Losissa ilmeisesti vähän heikkoa, joten päätettiin suosiolla vuokrata auto. Vaikka ajatus kauheasta ruuhkasta tuhannella eri kaistalla tuntui aika kauhistuttavalta ajatukselta, niin onneksi rattiraivoinen aviomieheni suostui kuitenkin hoitamaan nämä kuskinhommat tällä reissulla. Käytännössähän kaistoja ei ollut kuin maksimissaan kahdeksan suuntaansa ja pääasiassa liikenne oli aika jouhevaa. Muutamissa ruuhkissa saatiin  toki tönöttää, mutta ei nyt mitenkään tuntitolkulla. Pahin ruuhka-aika taisi olla klo 15-19 välillä, mutta tämäkin riippui vähän alueesta missä päin ajeli. Navigaattori vuokraamolta olisi maksanut suolaiset 160 dollaria, mutta päätettiin luottaa google mapsin offline mapseihin ja ne toimi pienen säätämisen jälkeen oikein hyvin!

Tankkaaminen jenkeissä on melko edullista, meillä kymmenen päivän aikana bensaan meni joku reilu 100 dollaria (käytiin siis ajamassa Vegasissa myös). Kalliimmaksi kuitenkin tuli auton parkkimaksut, jota sai maksaa lähestulkoon joka paikassa. Itsepalvelu pysäköintipaikat saattoivat maksaa lähemmäs 20 dollaria, mutta Rodeo Drivellä käytimme myös palvelua jolla auto vietiin parkkihalliin ja se oli aika samaa hintaluokkaa. Yhteensä meillä kuitenkin kymmenelle päivälle paloi 150 dollaria parkkimaksuihin ja yhdessä hotellissa meillä oli ilmainen parkkipaikka.

Missä yöpyä?

Meillä kaikki hotellit oli sellaista keskivertoluokkaa, yöpymiseltään ne taisi maksaa 100-150 euroa yöltä. Ensimmäinen yöpaikka meillä oli Long Beachilla, jonne oli aika pitkä matka, mutta loman alkuvaiheessa tuo ei haitannut, kun ajeltiin joka tapauksessa autolla ympäriinsä. Hotelli oli ihan jees, mutta alue ei mitenkään kauheen jees. Jos joku on pelannut aikoinaan GTA san andreasta, niin maisemat Long Beachilla oli aivan samaa, kuin kyseisessä pelissä ja samoin myös suurin osa ihmisistä. En mielellään liikkunut siellä iltaisin, koska mäkkärin edessäkin asui jengiläisiä/kodittomia. Mutta hotellia kehun kuitenkin sen verran, että se oli kaikista rauhallisin ja hiljaisin näistä Losin yöpaikoista!

Toinen hotelli meillä oli Santa Monicassa, jossa alue oli huomattavasti viihtyisämpää ja hotellin lähettyvillä oli Santa Monica Pier (huvipuisto laiturilla), ranta-alue ja myöskin shoppailupaikkoja. Meidän hotelli oli taas ihan ok tasoa, mutta siellä tietysti päätettiin tehdä remonttia samaan aikaan kun yövyttiin ja seinät oli myös tehty paperista, joten kaikki muiden asukkaiden äänet kuului satavarmasti ja aamu kasilta alkoi kaikki maailman katujyrät huutamaan viereisissä huoneissa kun pieni pintaremontti alkoi.. :D

Kolmas yöpaikka meillä oli ihan lentokentän lähettyvillä ja siinä oltiinkin vain yksi yö. Yövyttiin ekaa kertaa motellissa ja vaikka yöpaikka oli halvempi kuin aikaisemmat hotellit, niin en huomannut mitään eroa motellin ja hotellin välillä. Tämäkin yöpaikka oli ihan hyvä, mutta vieressä olevasta moottoritiestä kuului aika kova meteli huoneeseen. Nyt kuitenkin jos lähtisin Losiin uudelleen, ottaisin ehdottomasti hotellin Santa Monican suunnilta! Kannattaa myös ottaa huomioon jos omistaa jotain ruoka-aine allergioita, että hotelliaamupalalla on tarjolla kaikkea mitä vehnästä saa vaan tehtyä, joten mitään terveellisiä aamupaloja ei ollut juurikaan tarjolla, hedelmiä saattoi olla jopa paria sorttia.

Varasin kaikki hotellit hotels.comin kautta ja silloin hotellien hintoihin ei tullut mitään lisäkuluja, esim. veroja. Jos hinnassa ei lue veroa valmiina, niin hotellin hinta saattaakin pompsahtaa paljonkin suuremmaksi. Myös yhdessä meidän hotellissa piti maksaa lomakeskusmaksua, joka oli 40 dollaria yöltä (maksu oikeutti siis käyttämään kuntosalia + yhdeksi päiväksi wifiä) eli kannattaa hotellia varatessa lukea hyvin mitä hintaan kuuluu ja mitä jää vielä maksettavaksi.

Missä käydä?

Tykkäsin kun autolla pystyi ajelemaan pitkiinsä ja katsella maisemia, joten se itsessään jo vie aika paljon aikaa tuolla. Etsittiin myös muutamia kuvauspaikkoja, kuten Paul Smithin pinkki seinä, Lacman valopylväät, Hollywood kyltti ja Beverly Hillsin hotelli. Ehdoton lempparini kuitenkin oli reissulla Anaheimin Disneyland vierailu ja suosittelen kyllä käymään siellä jos vaan on aikaa (ja on samanlainen disneyfani kuin mä)! Olisin myös halunnut käydä Universalin studioilla, mutta ei keretty lähteä enää sinne, joten täytyy käydä siellä sitten ensi kerralla! Muuten tykkäsin käydä ainakin ajelemassa Beverly Hillsissä, Rodeo Drivellä katsomassa luksusliikkeitä, kävellä Santa Monican ja Venice rannoilla. Ja myös tuo viikonloppureissu Vegasiin oli tosi kiva plussa tähän matkalle!

Tässä vielä osoitteet kuvauspaikkoihin:

- Paul Smithin seinä, 8221 Melrose Avenue (vieressä on myös kiva kahvila Carrera Cafe!)
- LACMA valopylväät, 5905 Wilshire Blvd
- Hollywood kyltti - 3160 Canyon Lake Road (jätä auto mäelle ja kävele ylöspäin. Mene asutusalueen ohi ja parin talon välissä menee pieni kuja josta pääsee Lake Hollywood Parkille, sieltä näkee kyltin mahdollisimman läheltä!)

Mitä muuta?

Ruokapaikkoja en osaa oikein neuvoa, kun en ole mikään ruokahifistelijä ja yleensä mentiin syömään siihen paikkaan mikä ensimmäisenä tuli vastaan, eli aika useasti syötiin joko pitsaa tai hampparia, sitä löytyy varmasti joka kojusta ja sen lisäksi kahviloita ja jälkkäripaikkoja olisi ollut aika paljon tarjolla. Tuossa kymmenen päivän aikana sai tosiaan olla sellaisessa vehnäturvotuksessa, missään ei kauheasti ollut tarjolla gluteenittomia vaihtoehtoja. Ruoka on myös kalliimpaa kuin Suomessa.

Shoppailessa kannattaa muistaa, että hintoihin tulee aina verot päälle ja melkein jokaisessa ravintolassa/kahvilassa joutuu myös maksamaan 15-20% tippiä.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä siellä <3 Tästä saa varmasti hyviä vinkkejä Losiin!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia, itsekin kun siirryin bloggeriin niin havahduin etten oo sun postauksia nähnyt ikuisuuksiin kun jätit nouwin :D Nyt koitan vähän kurua kiinni näitä sun matkapostauksia.

    VastaaPoista