2019/01/29

WHITSUNDAY ISLANDS

Läppärissä akkua jäljellä vielä 66%, eli saan siis ajastettua yhden postauksen! (tätä kirjoittaessa elän vieläkin sähkötöntä elämää, autossa asumisen miinuspuolia.)

Ajattelin kirjoittaa ihan oman postauksen Aussien ehkä kauneimmalle paikalle, nimittäin Whitsundayn saarelle, jossa käytiin päivän mittaisella veneretkellä. Yövytiin Airlie Beachilla hotellissa (joka oli enemmänkin oma kaksio) kaksi yötä ja tykästyin kyllä kovasti tuohon pikkukylään. Kiva pikku keskusta useilla vaateputiikeilla, kiva rantaväylä jossa käytiin iltalenkillä, söpöjä papukaijoja, eikä liian hippimäinen meininki. Jotenkin paikasta tuli hiukan Espanja vibat, mutta ilman niitä suomalaisturisteja.

Lauantaina kuitenkin lähdettiin satamaa kohti ja hypättiin Camira purjeveneen kyytiin - purjeveneilyn voi siis viivata yli sieltä bucket listiltä! Koko veneilyhomma kesti yhteensä vaivaiset 10 tuntia, mutta tylsää ei oikeastaan tullut missään vaiheessa, takaisinpäin tullessa hiukan palelti, mutta ei sen pahempaa. Vetäjät oli huippuluokkaa ja viihdytti meitä kaikenmaailman naruleikeillä ja koomisilla selostuksillaan! Snorklailu onnistui myös hyvin, etenkin ihmiselle joka ei osaa uida kuin koiraa, niin oli huomattavasti helpompaa lillua korallien päällä pelastusliivi päällään ja ihastella vaan kaikkia värikkäitä kaloja ja niitä itse koralleja.

Snorklailun jälkeen mentiin kiertämään Whitsundayn saarta ja päästiin käymään tunnetulla White haven rannalla. En ole koskaan nähnyt missään noin valkoista hiekkaa, en varmaan edes missään akvaarion pohjalla. Ja turkoosissa meressä kahlattiin isojen rauskujen kanssa, how cool is that. En todellakaan olisi osannut kuvitella, että noin kaunis ranta löytyy tältä maapallolta.

Biitsillä hengailun jälkeen sanottiin rauskuille moikat ja lähdettiin takaisin purjehtimaan. Ja voi vitsit, oli aivan äärettömän nannaa saada veneellä kunnon salaattia, grillimättöä ja baari oli auki koko loppu purjehtimisen ajan. Not bad.

Onneksi tuolle päivälle osui tosi hyvä keli, aurinko ei paahtanut liikaa (paitsi nenäni päätti olla taas tulipunainen hotellille tullessa, pitääkö sitä aurinkorasvaa laittaa purkillinen kerralla jotta näin ei tapahdu?) ja vasta satamaan tullessa tuli yksi vesikuuro. Enkä mä potenut lainkaan merisairautta, vaikka aluksi vähän jännitti tulenko yökkimään laidan yli koko matkan ajan.

Jos mä joskus sattuisin tulemaan Ausseihin uudestaan, niin menisin varmasti uudestaan käymään tuolla. Ainoa vaan, että ottaisin yön yli olevan risteilyn, jossa yövytään saarella. Ne maksoi vaan hunajaa, joten ehkä ens kerralla sitten! Tällainen päiväretki oli kyllä käymisen arvoinen juttu, eikä hinta tunnu lainkaan pahalta, kun kaikki tarjoilu ja huvit kuului 200 AUD hintaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti