2019/01/25

MUN VINKIT HAVAJILLE 


Meidän Havajin reissu kesti yhteensä 8 päivää ja olisin voinut olla tuolla saarella vaikka kuinka pitkään! Joka päivä olisi varmasti löytynyt paljon uutta nähtävää, mutta haluttiin pitää matka myös suhteellisen kiireettömänä, että kerkesimme myös ottaa aurinkoa rauhassa ja olla myös ihan paikallaan. Vaikka Suomesta on tuhottoman pitkä matka maapallon toiselle puolelle, niin voin sanoa, että jokaisen ihmisen tulisi käydä edes kerran elämässään tuollaisella paratiisisaarella!


Missä yöpyä?

Meillä oli tosiaan Airbnb asunto, joka oli samassa rakennuksessa hotellin kanssa. Näkymät tuolta asunnosta oli huikeat ja se oli myös sijainniltaan ihan hyvä! Kävelymatkan päässä oli Waikikin ranta, jossa varmaan suurin osa turisteista on (ainakin aasialaisia löytyi saarelta vaikka ja kuinka) myöskin ostoskatu ja Ala Moana Center (Honolulun suurin ostoskeskus) oli ihan kävelymatkan etäisyydellä. Jos haluaa todelliselle allas/rantalomalle, niin rannan vieressä oli ainakin Hiltonin hotelli.

Jos itse menisin toisen kerran Honoluluun, niin voisin jopa varmaan ottaa jostain syrjemmästä talon vuokralle tms tai sitten tuosta ihan rannan lähistöltä hotellin/airbnb asunnon!Mitä tehdä?
Oahun saari on täynnä kaikki mahdollisia aktiviteettejä joihin on mahdollista osallistua joko itsenäisesti tai jonkun matkajärjestäjän kautta. Kaikkea löytyy maan ja taivaan väliltä, hai tankkia, ziplineä, mönkkäriajelua, ratsastamista, surffaamista, snorklaamista jne.

Me käytiin testaamassa Kuaolo Ranchilla Ziplineä, mikä oli todella hauska kokemus! Suomessakin toki olen käynyt vaijeriradoilla, mutta tuolla sai mennä keskellä Jurassic Parkin kuvauspaikoilla, joten maisemat oli hiukan siistimmät! Vaijeriratoja oli seitsemän ja koko zipline kesti yhteensä vajaa kolme tuntia. Fiilis oli kyllä tuolla ihan katossa, ohjaajat oli ihan huippuja, joten voisin mennä ehdottomasti vaikka uudelleenkin!

Hanauma Bay oli myös siisti paikka, jos yhtään on kiinnostunut snorklaamisesta, täällä on myös ilmeisesti mahdollista nähdä kilpikonnia (ja sellaisia mangustin/oravan näköisiä eläimiä myöskin). Koralleja oli rannan ihan lähettyvillä ja snorklaaminen onnistui helposti. Rannalle oli pääsymaksu 7,5 dollaria ja sinne pääsi 22 bussilla, joka kesti reilun puoli tuntia (Kalakaua avenue Waikikilla niin sieltä löytyi pysäkki). Autolla tultaessa rannalle joutui maksamaan yhden dollarin parkkimaksun.

Kauniita rantoja turkoosilla merivedellä löytyy pitkin saarta, kävimme esim Lanikai Beachilla ja Waimanalo Beachilla. Mikäli haluaa löytää ihan rannan läheisyydestä puusta roikkuvan keinun, kannattaa ajaa autolla saaren reunustaa pitkin, niitä löytyi hyvin hiljaisilta pikku rannoilta jotka oli helppo bongata autosta käsin!

Sademetsiä kannattaa käydä myös tutkimassa tekemällä pieni haikkailu retki vesiputoukselle. Meillä ei ollut kauheasti ylimääräistä aikaa, joten mentiin yhtenä päivänä katsomaan Manoa Fallssin vesiputous, jonne ei ollut kovinkaan pitkä kävelymatka bussipysäkiltä. Sademetsät oli todella hienon näköisiä ja perillä oli kiva kun pääsi uimaan vesiputouksen alle! Manoa Fallssille pääsee 5 bussilla, joka lähtee Ala Moana Centerin takapuolelta.
Millä liikkua?

Meillä oli auto vuokrattuna kahdeksi päivää, mutta oikeasti sen olisi voinut pitää ainakin pari päivää pitempäänkin. Jos liikkuu vain Waikikin suunnalla, niin silloin pärjää hyvin kävellen, tai sitten voi vuokrata esim. polkupyörän. Me kuitenkin oltaisiin mieluusti liikuttu omalla autolla, eikä parkkipaikkojen saaminen tuolta ollut mitenkään hankalaa, varsinkin kun keskustassa saatiin auto omaan parkkihalliin. Auton kanssa liikkuminen oli kuitenkin kaikista helpointa ja nopeinta ja sillä näki myös niitä syrjäisempiä paikkoja, mitä ei olisi bussin kyydistä ehkä nähnyt!

Bussilla liikkuminen on myös mahdollista ympäri saaren, mutta bussilla kulkeminen oli aina vähän hitaan oloista. Me ei ainakaan saatu bussiaikatauluista yhtään selkoa ja parhaimmillaan bussia sai odottaa tunninkin verran ja pysäkkien etsiminen oli myös aina vähän arvoitus. Bussiliput maksavat 2,75 dollaria per yksi suunta, tai sitten koko päivän lippu maksaa 5,50 dollaria, joten bussilla kruisailu on melko edullista. Busseihin käy ainoastaan käteinen.

Taksilla kulkeminen on melko arvokasta, tulimme taksilla lentokentältä Waikikille ja se tuli maksamaan 45 dollaria. Takaisin päin mentiin sitten bussilla, koska se on huomattavasti halvempaa. Bussilla lentokentälle meno kesti vajaa tunnin verran, taksilla taas pääsi vähän nopeammin.
Mitä syödä?

Me syötiin aika useana päivänä ravintolassa, joten voin sanoa pari juttua mitkä oli käymisen arvoisia paikkoja!

Food Trucks - Näitä ruokakärryjä/rekkoja löytyi saaren toiselta puolelta lähes jokaisesta pienestä kylästä. Me vierailtiin Hukilan Marketplacella, jossa oli tarjolla useita erilaisia ruokakärryjä! Näitä paikallisetkin hehkutti todella paljon.

Shaved ice - havajilaisten hehkuttama ”havajilainen lumi” oli pakko myös testata. Se oli siis lumi/jäähilettä johon laitettiin kaikkia värikkäitä makusiirappeja ja se oli melko imelää ja todella kylmää, yksi annos olisi ehkä riittänyt meille molemmille :D

Cheesecake Factory - ravintola, baari, kahvila samassa mestassa, jossa käytiin syömässä yhtenä iltana. Vaikka paikan päälle joutui jonottamaan jonkun ajan, niin ruoka oli kyllä todella hyvää ja juustokakut vielä parempia!! Juustokakkujen valikoima oli ihan valtava ja me otettiin chocolate fudge kakkua ja vanilla bean cream kakkua, ne oli siis niin hyviä!

Ruoka on Havajilla aika hintavaa, tai ainakin meillä meni enemmän rahaa ruokaan siellä kuin Losissa. Tippiä tulee päälle aina 15-22 prosenttia ja kun yritimme säästää ruokakuluissa, kävimme ostamassa aamupalatarvikkeet ruokakaupasta, niin kauppaan heilahti kuitenkin helposti 60-70 dollaria.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli jotakin apua jos olet suuntaamassa Havajille! Tosiaan, jos joskus vielä pääsen kyseiseen paikkaan, niin vuokraisin auton pidemmäksi aikaa ja ottaisin myös lennon johonkin toiselle viereiselle saarelle. Ja jos tulee jotain kysymyksiä mieleen, niin laita kommenttiboksiin viestiä tulemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti