2017/02/08

HÄIDEN TO-DO LIST


Häiden suunnittelu on ollut kyllä ollut ihan hauskaa, varsinkin silloin alkuinnostuksen aikana. Säästäminen häihin taas ei ole todellakaan kivaa, kaikki maksaa aivan hirveästi ja toivoisin vaan, että saisin jo säästää rahaa johonkin muuhun juttuun :D

Nyt kuitenkin kun toivoitte vähän hääpainoitteisempia postauksia tänne, niin ajattelinkin toteuttaa tänne häiden to-do listan. Todella monet yleensä kyselee, miten hääjärjestelyt etenevät, mutta en meinaa edes itse muistaa, mitä on hoitamatta ja mitä on hoidettu, eli nyt pysyn itsekin ehkä vähän kartalla tässä asiassa! (vaaleanpunaisella merkityt on hoidettu!)


- Hääpäivä ja budjetti. Hääpäivä valittiin sillä, kun meidän Pontso täyttää tänä vuonna 1.7 seitsemän vuotta ja samalla hääpäivä on myös hyvin lähellä meidän omaa vuosipäivää, kun ei haluttu juhannuksena viettää häitä. Budjetti laadittiin heti ensimmäisenä, mutta se on varmaan jo venynyt yli. Päätinkin yhdessä vaiheessa lopettaa koko laskennan paljonko häihin on mennyt rahaa, niin en ainakaan pääse kauhistelemaan kuinka paljon yksi juhlapäivä voikaan imeä rahaa :D

- Juhlapaikka. Juhlapaikalta toivoin että se olisi valoisa, eikä sitä kautta tarvisi ottaa pitopalvelua tai juomia. Tämä ei ollut mitenkään helppo löytää, mutta onneksi juhlapaikka löytyi sopivalta etäisyydeltä kirkosta!

- Vieraslista. Tämä jos mikä, oli hyvin hankalaa. Vieraita kuitenkin on rajoitetusti max. 80 hlö, joten oli todella hankalaa valita ketä otetaan vieraaksi ja ketä ei!

- Kirkko. Kirkon päätimme heti kun juhlapaikka oli varmistunut. Valittiin ihan Jyväskylän Kaupungin kirkon, vaikka en ole kirkkoa sisäpuolelta nähnytkään :)

- Kirkkomusiikit ja vihkiharjoitukset.

- Esteettömyystodistukset, vihkiharjoitukset, pappi.

- Pitopalvelu + pitopalvelun palaveri. Harrilla ei ollut muuta toivetta oikein häiden suhteen kuin, että siellä olisi hyvää ruokaa. Valittiinkin pitopalvelu ihan paikalliselta tutulta yritykseltä, mutta menun tekeminen meinasi tuottaa ongelmia, koska kumpikaan meistä ei ole mikään "juhlaruokailija". Onneksi kuitenkin nyt ruuat on saatu valittua ja toivon mukaan ruoka maistuisi vieraillekin!

- Kakku + kakkumaistiaiset. Kakku otettiin eri paikasta, koska haluttiin niin erikoinen kakku (tai Harrin toivomus tämäkin oli..) Kakkumaistiaisissa käydessä meinasi vaan tulla valinnanvaikeus, koska kaikki maut olivat niin hyviä!

- Häämekko. Häämekon olenkin ostanut jo kaksi vuotta sitten ja edelleenkin rakastan kyseistä mekkoa enkä vaihtaisi sitä toiseen. Mekko on mulle vaan täysin sopiva, joten en saisi lihota yhtään :D

- Asusteet. Asusteidenkin puolesta sukkanauha, tiara, kaulakoru, korvikset, alusvaatteet ja korkkarit on hoidossa!

- Kampaus. Kampauksen käyn laittamassa ihan kampaamossa, mutta tätä varten pitäisi ostaa vielä uudet jatkeet ja käydä ennen koekampausta värjäämässä hiukset. Nyt kuitenkin kasvatusprojektin takia tämä asia jää ihan jonnekkin kesäkuulle hoidettavaksi vasta. Onneksi tiedän minkätyylisen kampauksen kuitenkin haluan!

- Meikki. Koemeikki tehty!

- Ulkonäkö häitä varten. Varasin juuri hääviikolle kokonaisen päivän, milloin menen laittamaan ulkonäköni kuntoon kosmetologille. Tarkoitus olisi ottaa hampaidenvalkaisu, suihkurusketus, rakennekynnet ja tietty ripset.

- Sormukset, kaiverrukset ja kiillotus. Sormukset odottaa vaan että pääsisivät käyttöön, tätäkään en malta odottaa että saan sen sormeeni!

- Juhlapaikan koristelu, kattaus.

- Juomat. Milloin haetaan, paljonko haetaan, mitä viiniä valitaan, mitä boolia tehdään, missä juomat häissä säilytetään kylmänä ja kaikki baari-osuuteen liittyvät koristelut!

- Hääohjelma. Vähän häissä käyneenä hääohjelman laatiminen oli melkoinen ongelma. Missä vaiheessa tulee mikäkin, mitä ohjelmaa pidetään jne. Onneksi nyt kuitenkin ohjelma on suurimmaksi osaksi tehty, paria pientä juttua lukuunottamatta. Myöskin työt pitäisi jakaa hääpäivänä järkevästi, etten itse ala stressaamaan mistään :D

- Hotellivaraukset. Yksi yö hotellissa kaasojen kanssa ja toinen H:n kanssa, check!

-  Kukat. Pöytäkukat ja hääkimppu on suunniteltu jo viime heinäkuussa, onnekseni! Myöskin maljakot on hankittu valmiiksi.

- Karkkibuffa. Osa tästäkin on valmiina, mutta paria kippoa, karkkeja ja loppusuunnittelua vaille valmis.

- Vieraskirja, polaroid kamera. Vieraskirja vaihtui meillä pariinkin otteeseen, koska ajattelin ensin, etten henno maksaa siitä Fujifilmin kamerasta (tai etenkin siitä filmistä) mutta onneksi hennoin ostaa sen, koska ihana saada kaikista vieraista kuvat sillä vieraskirjaan muistoksi!

- Harrin puku. Vuokrattu ja käyty sovittamassa! Puku vuokrataan juurikin siksi, kun H käyttää niin harvoin muutenkin pukua.

- Kaasojen mekot ja niiden muokkaus. Molemmille kaasoille on mekot valmiina ja toinen niistä onkin fikstattavana!

- Musiikki ja äänentoisto.

- Hääauto. Bestman hoitaa! Pääasia että tulen mahtumaan siihen auton kyytiin mekkoni kanssa..

- Iltapala juhlapaikalle.

- Kutsukortit. Näihin urhasin ehkä eniten aikaa, mutta onneksi ne on nyt lähetystä vaille valmiina!

- Juhlapaikan koristelu. Variaatio tilasta on jo valmiina, mutta joitakin koristeita täytyy vielä tehdä/hankkia. Tässäkin täytyy miettiä niin paljon, kuten pihalle tulevaa kuvauspenkkiä, vieraskirjan ja lahjapöydän koristelua, baarin ja karkkibuffan koristelut, kattaukset, wc-korit, jne.

- Valaistus

- Häämatka. Nykin matka varattuna!


- Kiitoskortit. Nämä vasta häiden jälkeen hoidettavana!

4 kommenttia:

 1. Oi että mä haluan jo niin naimisiin! :'D Toi suunnitteluvaihe on varmasti niin ihanaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun häitä järjestelemään! ;) ootan niin innoissani kun pääsis jo koristelemaan juhlapaikkaa valmiiksi! <3

   Poista
 2. Kuulostaa tutulta, joskin oma avioituminen tulee olemaan pienimuotoisempaa. Kourallinen vieraita ja pienet kotijuhlat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea sinne ja toivottavasti teille tulee ihanat häät! <3 meilläkin oli hiukan harkintana pienemmät häät, mutta päätettiin sitten pitää tällaiset "keskikokoiset" häät kun ei haluttu mitään törkeen isoja häitä viettääkkään :)

   Poista