2017/10/26

MISTÄ SAADA INSPIRAATIOTA KODIN JÄRJESTELEMISEEN? 


Moni varmasti haaveilee täysin järjestyksessä olevasta kodista, mutta ei saa kuitenkaan aikaiseksi aloittaa koko hommaa, tai sitten siivoaa kaapit mutta ne menevät sotkuiseksi lähes heti siivouksen jälkeen. Ajattelinkin jakaa teille muutamia vinkkejä, millä ainakin itse saan inspiraatiota siihen, että kaikki tavarat saa järjestykseen! Mulle tää nyt alkaakin olla jo vähän kuin harrastus, mutta toivoisin että tekin jotka kamppailette sotkuisuuden kanssa, saisitte tästä postauksesta vähän lisäboostia urakan aloitukseen!

1. Aloita pikku hiljaa. Aloita siivoamalla vaikka yksi lipasto johon on kertynyt liikaa tavaraa. Älä tee itsellesi liian suurta urakkaa kerralla, vaan jaottele kodin säilytystilat eri päivälle tai jopa eri viikolle.

2. Moni ei halua edes avata kaappejaan kun sieltä pursuaa liikaa tavaraa, eikä kaapista meinaa edes löytää mitään. Mieti, millainen järjestys miellyttää sinua ja lähde sen pohjalta rakentamaan uutta järjestystä kotiisi. Inspiraatiota voi hakea vaikka Pinterestistä!

3. Karsi samalla pois kaikki turha tavara ja sellainen mitä et enää käytä. Vie tavaroita vaikka kirpparille tai kierrätykseen! Itsekin halusin hetki sitten hiukan enemmän tilaa vaatehuoneeni laatikoihin, joten vein vanhat vaatteet kirpparille ja näin saa myös pientä tienestiä!

4. Mieti millaisia purkkeja ja koreja haluaisit kaappeihin ja mitä niihin laittaisit. Kaikkien ei tarvitse säilyttää tavaroitaan samanlaisissa purkeissa, jos ei niin halua. Tässä on vain mielikuvitus rajana, meillä esimerkiksi ruuvit ja muu pieni sälä on laitettu erilaisiin jäätelöpurkkeihin!

5. Kuvaa säilytystilasi ennen ja jälkeen. Kun olet saanut siivottua säilytystilat ja katsot ennen kuvaa, et varmastikaan halua palata entiseen! Ja jos alat laiskottelemaan, etkä jaksa viedä tavaroita enää omille paikoilleen, kaiva silloin esiin ennen kuva ja muistuta itseäsi miltä kaapit on näyttäneet aikoinaan ;)

kuvat Pinterest

7 kommenttia:

 1. Ihania inspiskuvia!
  Mulla ei järjestely tuota suuria ongelmia ja ponnistuksia, mut sit perus siivoominen onkin jo luku sinällään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää kuvat sai mut ainakin innostumaan vielä enemmän laittamaan kaikki kaapit järjestykseen! Ja musta kans paljon tylsempää on tehdä sitä perus siivoushommaa, mutta välillä taas innostun hinkkailemaan kaikkia paikkoja rätin kanssa.. :D

   Poista
 2. Ihana postaus, itse olen melko siivoushullu joten järjestelmällisyyttä on! Ite myös otan aika usein siitä ihanasta valmiiksi viikatusta kaapista niitä kuvia joita voi onnellisesti sitten katsella kiire-aamuina kun on vaatekriisi ja on pilannut koko järjestyksen.. :) Tästä sai myös järkevää vinkkiä - vaatteet joita ei ole käyttänyt 3 vuoteen jää todennäköisesti käyttämättä ja ne kannattaakin heittää menemään :)

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva että sait uusia vinkkejäkin! :) Toi on kyllä hyvä taktiikka että ottaa siisteistä kaapeista kuvat!

   Poista
 3. Ihanat ja käytännölliset vinkit jaoit. Kiitoksia :)

  VastaaPoista
 4. niin no, mulla on sellainen ongelma että tuo huone tuppaa olemaan vähän sellainen ei-niin-siisti ja mua ärsyttää että mulla ei esim. oo täällä kunnon kaappia, ainoastaan vetolaatikoita tms. mutta ihania vinkkejä jaoit, vaikka näin myöhässä olenkin! :)

  VastaaPoista