2018/03/26

20 KYSYMYSTÄ BLOGGAAMISESTA 

Useassa blogissa on kiertänyt haaste, jossa on 20 bloggaamiseen liittyvää kysymystä. Olen aina ihan innoissani toteuttamassa näitä haasteita, joten kivaa päästä kirjoittelemaan myös tällaista joka liittyy itse tähän tekemiseen ja luulisin myös että osa teistä lukijoistakaan ei tiedä kaikkia näitä juttuja! Ps. Oli ihana napata asukuvat Helsingissä, koska kuvissa ei ollut ollenkaan lunta!! Päätin myös pukeutua keväisemmin ja iskeä päälleni ekaa kertaa ohuemman nahkatakin! 

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

IRC-galleria aikoihin tykkäsin tehdä juurikin erilaisia haasteita ja kyselyitä ja ottaa paljon kuvia. Myöskin mulla oli Myspace sivusto, jota oli kiva fiksailla mieluisan näköiseksi. Aloinkin sitten kirjoittamaan blogia, kun niitä alkoi ilmestymään Suomessa!

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Tänä vuonna tätä blogia olen kirjoittanut seitsemän vuoden ajan, ennen tätä olen kuitenkin kirjoittanut varmaan pari vuotta Buzznetin sivulla blogia, josta ei kukaan tiennyt sillon mitään :D

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe yms.

Blogini on vähän tällainen sillisalaattisoossi, eli postailen vähän kaikesta mikä liittyy elämääni tai mistä haluan postailla. Kuitenkin pääasiassa aiheet liikkuvat asukuvien, shoppailun, kauneuden, sisustuksen ja matkustelun parissa.

4. Kuinka usein päivität blogiasi?

Yritän postailla neljä kertaa viikossa, joskus postausmäärä saattaa vaihdella!

5. Kumman valitset kuvat vai teksti?

Molemmat musta kuuluu blogiin! En jaksaisi ikinä lukea blogia, jossa on vain tekstiä, mutta toisaalta en myöskään sellaista, jossa on vain kuvia. Eli molempia minusta tarvitaan tässä hommassa, kuviin tietysti kiinnittää ensimmäisenä huomion! 
 

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?

Ihan kaikkialta. Joskus saatan miettiä ihan arkisia asioita, niin keksinkin jotain uusia postausideoita. Myöskin muualta somesta saa uusia ideoita!

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

En osaa sanoa, bloggailen oikeastaan vähän jokaiseen kellon aikaan, miten ikinä päivässä kerkeääkään! Mutta pääasiassa varmaan päivällä/illalla tulee postailtua enemmän, koska osan postauksista ajastan sitten seuraavalle aamulle.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms?

Kyllä varmaan päivittäin ajattelen jotain blogijuttuja. Kuvausjuttujakin teen varmaan useana päivänä viikossa, kommentteihin vastailen aina kun kerkeän ja sähköposteja ja postauksia tulee kirjoiteltua useasti viikossa!

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Luen aika useitakin, mutta aika epäsäännöllisesti, joskus enemmän ja joskus vähemmän! Lähinnä lifestyle/muotiblogit ovat lukulistallani.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Tykkään lukea blogeja jossa postataan monia erilaisia juttuja, mutta pääasiassa jos kirjoittaja vaikuttaa helposti lähestyttävältä ja kiinnostavalta tyypiltä, niin jään luultavasti seurailemaan blogia!

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisesta?

1. Mulla on ollut useita harrastuksia elämäni aikana, mutta tää on oikeastaan sellainen harrastus mitä en ole missään vaiheessa harkinnut lopettavani. Tässä on parasta kun saa toteuttaa itseään, suunnittella postauksia ja heilua kameran kanssa joka puolella!
2. Te lukijat. On ihana saada palautetta niin blogin puolella, kuin in real life. Ihana kuulla että joku on odottanut mun uutta postausta, siitä saa kyllä hyvin intoa tehdä tätä! Blogin kautta olen myös päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin!
3. Blogiaivoilla ajattelee asioita eritavalla ja näkee ehkä pieniäkin yksityiskohtia paremmin ja blogin avulla olen kokenut monia ihania kokemuksia joita en varmaan muuten olisi kokenut!

12. Entä kolme huonointa?

1. Tästä hommasta ei kauheammin pidetä lomia. Silloin kun inspiraatio on ihan täysin nollassa, eikä seuraavaa postausta ole suunniteltu tai siihen ei ole materiaalia, niin kyllä stressaan. Mutta pääasiassa blogi kuuluu elämääni ja silloin kun inspiraatiota ja aikaa riittää, niin silloin bloggaus on kyllä parasta!
2. Se kun nykyään olen itseäni kohtaan niin vaativa (tämä on ehkä ihan hyväkin juttu) mutta saatan esimerkiksi turhautua, jos en onnistu kuvauksissa yhtä hyvin kuin olin ajatellut.
3. Blogikaverien puute täällä päin. Kuvauskaveri on kyllä melko tärkeä juttu tässä harrastuksessa ja parhaiten kuvauksethan tietysti onnistuisivat toisen bloggaajakamun kanssa! Olisi myös kiva höpötellä useammin blogijuttuja toisten bloggaajien kanssa :D
 
 

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa eli vastaatko mielelläsi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

Todellakin! Pyrin kyllä aina vastaamaan kommentteihin, kunhan vaan muistan. Kommentit piristävät päivää kyllä kummasti!

14. Onko blogillasi muita somekanavia kuten Instagram tai Facebook-sivua?

Instagramista mut löytää nimimerkillä @miinakaroliina ja Facebookista löytyy myös blogin sivut nimeltä Miina Karoliina .

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjotatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Välillä on, yleensä ne on ajastettuna tuleville päiville valmiiksi. 
 
 
 

16. Bloggaatko avoimesti eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi?

Perheeni ainakin tietää ja kaikki kaverini. Suurin osa kyllä tietää, eli bloggaan aikalailla avoimesti, mutta harvoin mainitsen kellekään uudelle tuttavuudelle että teen bloggaajan hommia.

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogin kautta?

Kyllä.

18. Mikä on tarina blogin nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Oma etunimeni ja toinen nimeni. Blogini nimi on muuttunut useita kertoja blogin alkuaikoina, mutta Miina Karoliinalla ollaan menty nyt ainakin kolme vuotta! 
 
Takki Zeeprafashion | Neule Gina Tricot | Farkut Bikbok | Huivi Vila | Kello Michael Kors | Laukku Prada | Hattu Junkyard (gifted)

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos niin, miten?

Haluan kehittyä tässä jutussa koko ajan ja vaadin itseltäni koko ajan parempaa jälkeä. Kuvauksien suhteen haluaisin oppia enemmän kameran käytöstä ja opetella käyttämään kameranjalustaa (olen vaan hajottanut sen jalustan ja heittänyt mäkeen..) Kirjoittamisen suhteen haluaisin myös olla parempi, koska välillä olisi kiva kirjoittaa välillä syvempää ja pitempää tekstiä, mutta mun on jotenkin hankalaa saada pitkää tekstiä aikaiseksi!

20. Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggajalle

1. Tee just sellainen itsesi näköinen blogi. Kirjoita just siitä mistä haluat, äläkä välitä muiden mielipiteistä!
2. Aikatauluta bloggaamista. Suunnittele postauksia valmiiksi ja mieti minkälaisia kuvia ottaisit niihin. Näin bloggaus pysyy mukana arjessa, eikä unohdu. Jossain vaiheessa se saattaakin sitten sattumalta pyöriä mielessä joka päivä ja haluat koko ajan miettiä mitä voisit seuraavaksi kirjoitella blogiin!
3. Älä välitä vaikka muut tuijottelisivat ja ihmettelisivät. Tällä kylällä ei ole kovinkaan montaa bloggaajaa, joten saan kyllä asukuvailuissa aina tuijottavia katseita, mutta en jaksa antaa niiden häiritä :D

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti