2018/07/11

ICELAND PART 1. 

Vihdoinkin niiden reissukuvien aika! Meinaan hukkua kuvatulvaan joka odottaa tietokoneellani, kuvia on kertynyt hyvä määrä ja nyt heinäkuulle onkin onneksi tiedossa monenlaisia postauksia. En kuitenkaan halua ottaa stressiä postailusta, vaan kirjoittelen silloin kun siltä tuntuu. Nyt viime päivinäkin on ollut vähän sellaisia "extempore" menemisiä, joten ihan kiva välillä jättää läppärin kansi kiinni ja nauttia aurinkoisista päivistä! Nyt kuitenkin kurkataan miltä näytti Islannissa!

Islannista olin kuullut pelkkää hypetystä, joten odotukset oli maata kohtaan jotenkin hiukan korkealla. Olen kertaalleen käynyt Keflavikissä, silloin kun vaihdoimme lentoa New Yorkiin mentäessä, mutta lentokenttää pidemmällä en olekaan vieraillut. Vuokrattiinkin auto viideksi päiväksi ja lähdettiin ajeltiin länsipuolta pohjoiseen päin.

Harmikseni en muista kuollaksenikaan kaikkien paikkojen nimiä, jossa käytiin. Islannin kieli kun ei ole mistään helpoimmasta päästä! Pysähtelimme pitkin matkaa ja katseltiinkin maisemia tohkeissamme. Ensimmäinen ajopäivä kesti meillä 12 tuntia ja lopen uupuneina löysimme majapaikkamme, joka sijaitse farmilla, hevosten ja lampaiden ympäröimänä. Siinä kun kurvautettiin auto pihaan, vettä tuli kuin saavista ja järkyttävä pierunhaju leijaili joka paikassa. Tätä ei todellakaan oltu sanottu missään, mutta Islannissa lämmin vesi haisee todella pahalle :D Hampaiden pesukin oli hiukan eksoottista, kun sai purskutella pierunhajuista vettä suustaan ulos hahah!

Tuolla farmilla vietettiinkin sitten pari yötä, seuraavana aamuna päästiinkin heti pienelle issikkavaellukselle farmin hevosilla. Ratsastuksen jälkeen lähdettiinkin taas ajelemaan ja etsimään uusia maisemia.

 Ajeltiin tuollaiselle rannalle jossa oli mustaa hiekkaa, musta iso kivi ja myös päästään vialla olevia tiiroja jotka yrittivät raivokkaasti nokkia meitä (näin lintukammoisena saatoin pari kertaa huutaa siellä kauhuissani.. :D) Toisella puolella rantaa näkyi myös paljon hylkeitä loikoilemassa. Muuten ajeltiinkin vaan pitkin vuoristoja ja tultiin farmille ajoissa lillumaan ulkoaltaaseen. Seuraavana päivänä startattiin auto kohti Akureyriä, jossa oli meidän seuraava yöpaikka. Ajeltiin taas hiukan pitkiinsä, pysähdyttiin välillä pannareille (ja kuvaamaan maisemia..) Ajelimme vielä Akureyristä pidemmällekin, mutta niistä kohteista voisinkin kirjoittaa vasta seuraavassa postauksessa!
Näitä matkakuvia katsellessa kyllä tulee taas pienoinen reissukuume, vaikka reissusta on palattu vasta alle kaksi viikkoa sitten! Onneksi kuitenkin taktiikkani "kun edellinen reissu päättyy, niin seuraava reissu on jo varattu" on toiminut ja seuraavaan ulkomaanreissuun ei ole kuin alle puoli vuotta aikaa!
Löytyykö sieltä muita Islannissa vierailleita? Ei kommentteja:

Lähetä kommentti