2018/09/27

KOTI JUURI SELLAISENA KUIN SE ON 

Blogeissa on pyörinyt nyt kuvia kodeista, ilman mitään turhia asetteluja ja siivoilua, eli koti juuri sellaisena kuin se on. Ajattelin toteuttaa tämän postausidean myös omassa blogissani, koska aina kun olen meidän kotia kuvannut, on meillä kaikki paikallaan ja siistissä järjestyksessä. Ainahan niin ei kuitenkaan ole ja nyt yksi aamu ennen kuin otin siivoushanskat kouraani, nappasin kuvat tätä postausta varten!

Meille tullessa aika usein kysytään, onko täällä aina näin siistiä? Myönnän olevani melkoinen siivousnatsi, en yleensä kotona vietä aikaa sohvalla löhöillen ennen kuin kaikki kodin siivoushommat on tehty. Joskus kuitenkin kun vietän laiskaa kotipäivää, niin kyllä meidänkin koristetyynyt ja viltit saattaa olla hujan hajan, sänky petaamatta, tai tiskeja keittiönpöydällä.

 Eli silloin kun meillä on sotkuista, on se aika normaalia elämisen jälkeä. Koirien luut ja lelut ovat pitkin lattioita, pöydältä löytyy kirjoja, kalentereita tai maksamattomia laskuja, kylppärissä tai makkarissa roikkuu pyykkejä kuivumassa, sängyn koristetyynyt on lattialla pitkiinsä. Elämä minusta saa kyllä näkyä kotona, mutta olen itse niin grazy-organization-lady, että viihdyn vaan kotona paremmin, kun kaikki on omalla paikallaan, eikä lattialla loju mitään ylimääräistä, se kun ei ole mikään säilytyspaikka. Ja vaikka meillä on perussiistiä, niin kyllä meiltä useasti löytyy leijuvia villakoiria ja kahvitahroja keittiönkaapin ovista, ei missään kodissa ole tahrattoman puhasta koskaan.

Onneksemme kyllä, tässä asunnossa on hirmu hyvin säilytystilaa, eikä missään kaapissa ole liian ahtaasti tungettuna tavaraa, joten tavaroiden laittaminen omille paikoilleen ei ole liian haasteellista. Nyt mulle iski kuitenkin ekan kerran kyllästyminen tätä vuokra-asuntoa kohtaan. Beiget tapetit, ärsyttävä oranssinruskea laminaatti, siniset yksityiskohdat keittiön laatoissa, ne pistää päivä päivältä vaan enemmän silmiin! Myös siivousinto kaikkoaa heti, kun koti ei tunnu mieluisalta, eikä silloin huvita samalla tavalla olla siivoamassa, tulee vähän sellainen tunne, kuin siivoaisi jonkun toisen kotia.

Talo- ja sisustushaaveet on ollut nyt pinnalla potenssiin sata ja toivon niiin, että saisin oikeasti pian muuttaa vaan omaan taloon ja tehdä sinne kaikki mieluisat pintamateriaali ratkaisut.. Vaikka nytkin tekisi mieli tehdä kaikkia uusia sisustushankintoja, niin toisaalta taas ei viitsisi tuhlata rahaa, kun ei ole varmaa millaisen talon tulee hankkimaan tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti