2016/10/05

KINDERKAKKU


Heippa! Ajattelin tulla tekemään hiukan erilaista postausta, kun olettekin joskus toivoneet jotain ruokareseptejä tänne! Kuten monikin tietää, vihaan ruuanlaittoa ja olen todella surkea siinä, mutte leipominen onnistuu ehkä vähän paremmin edes! Tykkään ainakin tehdä tosi paljon tällaisia tuorejuustokakkuja, koska ne on suht. helppoja tehdä (jos ei tarvi tehdä mitään ylitarkkaa koristelua :D). Kinderkakusta löytyy pilvin pimein reseptejä netistä, mutta laitan nyt silti tähän tämän superherkullisen kakun ohjeet teille tännekin!


Pohja:

200 g dominokeksejä
75g voita

Laita irtopohjavuoan reunat tarjoiluastian päälle. Laita reunoille pieni kerros voita, että kakku irtoaa sitten vuoasta. Kun irtopohjan jättää irti vuoasta ja taikinan tekee suoraan tarjoilualustalle, niin sitä ei tarvitse liikutella astialta toiselle. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja lisää siihen sula voi. Sekoita taikina hyvin ja painele se vuoan pohjalle ja laita sitten jääkaappiin odottelemaan.

 Valkosuklaatäyte:

200g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl flora vispiä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
3 liivatelehteä

Laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja laita sula suklaa tuorejuuston ja sokerien sekaan. Kuumenna pieni tilkka vettä kattilassa ja laita sinne liivatelehdet (purista ylimääräinen vesi pois). Sekoita hetki ja lisää liivatenauha valkosuklaan ja tuorejuuston sekaan. Lisää lopuksi kerma ja kaada taikina muruseoksen päälle ja laita taikina jääkaappiin pariksi tunniksi.

Maitosuklaatäyte:

4 liivatetta
2,5dl flora vispiä
200g maitosuklaata
50g tummaa suklaata
200g maustamaton tuorejuusto
0,5 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria

Laita taas liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sulata suklaat. Yhdistä jälleen suklaat, tuorejuusto ja sokerit. Kuumenna taas tilkka vettä ja  liuota liivatteet sinne. Kaada liivateliuos suklaan ja tuorejuuston sekaan ja lopuksi lisää vielä vaahdotettu kerma. Kaada taikina valkosuklaakerroksen päälle ja anna kakun olla jääkaapissa muutamaksi tunniksi/yön yli.

Sitten kun kakku on muuten valmis niin tee vielä koristelut!

Suklaaganache:

150 g tummaa suklaata
0,75dl kuohukermaa
1 rkl voita

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja lisää joukkoon suklaa niin että se sulaa kerman joukkoon. Lisää lopuksi vielä voi. Anna seoksen jäähtyä kunnes se on vähän paksuuntunut ja valuta sitten kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Koristele lopuksi vielä kakunpäällinen kinderherkuilla!


Mitäs mieltä olette, teenkö useamminkin tänne kakkureseptejä?




4 kommenttia: