2016/11/25

PARHAITA JUTTUJA, JOIDEN AVULLA BLOGGAAMINEN ONNISTUU


Bloggaus on varmasti monelle tärkeä harrastus ja tämäkin blogi täyttää ensi kuussa viisi vuotta, huh! Nyt kuitenkin meinasin valaista vähän, millainen tämä harrastus sinäänsä on ja mitkä työkalut on ainakin itselläni todella tärkeitä tässä hommassa. Harrastushan ei olisi mikään harrastus, jos siihen ei menisi vähän liikaa rahaa hahah!

Jos olet monesti haaveillut blogin kirjoittamisesta, niin suosittelen tätä ehdottomasti! Blogin alkutaipaleella oli hassua, ettei kauheammin halunnut kertoa kellekään kirjoittelevansa blogia ja postauksen tekemiseen saattoi mennä ehkä viisi minuuttia. Nyt kuitenkin panostus on noussut huimasti, jokaista kuvaa tulee mietittyä todella tarkkaan, postaukset joutuu miettimään etukäteen ja joudut oikeasti raivaamaan tilaa kalenteristasi, että aikaa riittäisi tähän blogin panostamiseenkin!

Nyt kuitenkin viiden vuoden kokemuksella voisin jakaa teille tärkeimmät työkaluni:

- Canon EOS 700D Järjestelmäkamera + eri objektiivit + lisäsalama

Blogini ei olisi mitään ilman kameraa! Olen aina blogin aikana kyllä omistanut järkkärin, mutta se on vaihtunut pari kertaa uuteen. Nyt olen myös yrittänyt hankkia kameraan kunnolliset objektiivit ja objektiivikokoelmani olisi valmis enää parin objektiivin jälkeen. Myöskin lisäsalama on ollut ehdoton must, etenkin näin pimeällä milloinka ei saa otettua oikeastaan tarpeeksi valoisia kuvia koko päivän aikana!

- Vaaleat kuvaustaustat

Asukuviin on hyvin hankalaa löytää tältä kylältä kunnon taustoja, mutta näihin esinepostauksiin yritän aina saada mahdollisimman vaalean ja selkeän taustan. Tietysti tähän tarvitaan myös paljon sitä pientä rekvisiittaa, mikä tuo kuviin lisää mielenkiintoa!


- Macbook pro

Blogin kirjoittamisesta on tullut huomattavasti helpompaa, kun vaihdoin koneen macbookiin. Ainoa mitä teen vielä meidän Samsungin koneella, on paintilla tehtävät kollaasit jne. Akun kestävyys on myös tässä koneessa aivan eri luokkaa kuin Samsungissa, joten on ihanan helppo ottaa kevyt kannettava kainaloon ja mennä vaikka sinne kahvilaan kirjoittelemaan!


- Kalenteri ja blogin oma vihko

Kalenteriin tulee kirjoiteltua blogin osalta ainakin postausideoita sekä postauksia milloin aion ne julkaista jne. Vihko minulla on ollut vasta  hetken käytössä, mutta nykyään kirjaan siihen kaikki tilastot, postaukset ja kaikki muut blogin tärkeät asiat!


- Kännykkä

Kännykällä otan harvemmin kuvia blogin puolelle, mutta sillä tulee pidettyä somea yllä ja myöskin sillä yleensä vastailen teidän kaikkien kommentteihin! :)

- Soittolista

Blogia kirjoittaessa toivon saavani täyden työrauhan ja siihen auttaakin huimasti kiva soittolista! Tällä hetkellä ihan favourite kirjoittelubiisi on Beyoncen Halo.


Mitä sitten vielä puuttuukaan? Koko ajan pitäisi keksiä uusia juttuja ja kehittää blogia joten nämä olisi vielä hankintalistalla:

- Kameranjalusta
- Kuvausvalo
- Pari objektiivia
- Mahdollisesti uusia erikuosisia olevia taustalevyjä tms?6 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki tuo kamera, itsellä etsinnässä ja kiva kuulla muiden arvosteluja muutenkin kuin suomi 24 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä tykännyt tuosta kamerasta! Sen alkuperäinen objektiivi on vaan aikalailla jäänyt käyttämättä, eli suosittelen ostamaan samalla erilaisen objektiivin niin se vaikuttaa myös paljon kuviin :)

   Poista
 2. Samantyylisiä juttuja käytän! Ja kameranjalustasta on kyllä tosi paljon hyötyä etenkin jos tykkää kuvata videoita tai ottaa kuvia itselaukaisimella! Ja tottakai muutenkin!

  Ja vitsi rakastan tuota vallilan kuviota! Mulla on toi kalenterina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiva kuulla! Mulla oli kans tuo kameranjalusta mutta hajotin sen sitten :D ja toi vallilan kuvio on aivan ihana!! Haluaisin niin kovasti tuollaiset verhot tai pöytäliinan mut en oo löytänyt tota kangasta mistään :(

   Poista
 3. Mulla on kyllä vielä edessä tuon kalenterin hankkiminen, eikä varmastikaan muistivihko olisi yhtään pahaksi! :-D Kivoja vinkkejä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikun ostelee sellaset! pysyy ainakin helpommin kärryillä tän bloggaamisen kans! :)

   Poista