2017/07/18

HÄÄT Q&A

Häitä koskien mulle on tullut melko useasti kyselyjä ja nyt ajattelinkin koota kysymykset tähän yhteen postaukseen, samalla myös ehkä tulevat morsiamet saavat tästä vinkkejä omien häidensä suunnitteluun!

Mistä meidän häät sai alkunsa? - Kihloista tietenkin, mutta koska olemme olleet kihloissa jo kahdeksan vuotta, niin silloin ei ajateltu menevämme heti tietystikään naimisiin. Pari vuotta sitten kuitenkin päätimme yhdessä naimisiin menosta ja alunperin oli tarkoitus mennä naimisiin meidän kymmenenvuotis vuonna, eli 2018, mutta päätimme aikaistaa häät 2017 vuodelle!

Miksi valitsimme hääpäiväksi 01.07.2017? - Tää oli äärimmäisen suosittu päivä, mutta meillä kun on vuosipäivä 20.06 niin haluttiin päivä lähelle sitä. Tunnetusti Suomessa saattaa olla kesäkuussa kylmä, eikä haluttu juhannushäitä, joten päätettiin ottaa siitä seuraava viikonloppu. Meidän Pontsolla oli myös 7v synttäripäivä tuona päivänä :D

Milloin aloitin hääsuunnittelut? - Kaikki alkoi oikeastaan mekon ostosta (tästä teen postausta erikseen!) Mutta hääsuunnittelun aloitin n. 2 vuotta ennen häitä ja tämä oli hyvä, koska missään vaiheessa ei tullut paniikkia koristelujen ja askartelujen kanssa.

Tein myös kaikille meidän häätiimiläisille hääpäivälle sekä järjestelyihin "to-do listat" ja kaikki saatiin todella hyvin toteutettua. Olin laittanut hääpäivälle muutamia ohjelmia jotka pidetään varmasti ja sen lisäksi lisäohjelmia, mikäli aikaa jää tarpeeksi. Minuuttiaikataulua ei kannata laatia! Hääkamppeiden pakkauksessa auttoi myös se, että olin laittanut kaikki tavarat numeroituihin laatikoihin ja kirjoittanut ylös mitä missäkin laatikossa on ja näin myös sai pakattua varmasti kaiken mukaan, eikä meiltäkään unohtunut mitään matkasta. 

Häiden budjetti? - Meillä oli alunperin hääbudjetti, jonka mukaan säästettiin rahaa. Loppupeleissä kyllä lopetin sitten laskemisen, koska oli ehkä parempi etten koskaan saa tietää tarkkaa summaa, mitä näiden järjestämiseen meni :D  Rahaa kuitenkin varmasti meni yli sen mitä budjetti alunperin oli! En kuitenkaan halunnut alkaa tinkimään mistään kivoista jutuista, koska mun periaatteella häät järjestetään kerran elämänsä aikana niin miksei sitä panostaisi siihen päivään kunnolla.

Vieraslista? - Me haluttiin pitää lapsettomat/vanhuksettomat häät joissa olisi pääasiassa meidän kavereita ja lähimpiä sukulaisia. Tämä oli hyvä päätös koska tunnelma oli tosi rento ja ihmiset tuntuivat viihtyvän hyvin! Kutsuimme 80 hlö ja viimeisimmät vieraat olivat meidän kanssa juhlapaikalla puoli 4 asti aamulla.


Mistä mun häämekko on? - Kaunis Morsian liikkeestä Helsingistä.

Harrin puku? - Vuokrattiin Jyväskylän juhla-asusta, koska Harri aika harvoin tarvitsee pukua niin sillä päätettiin suoraan vuokrata puku liikkeestä.

Asusteet? - Korut Wishiltä, kengät Zeeprasta, tiara Glitteristä.

Ulkonäkö? - Meikki Studio PMK (Sini tuli hotellille tekemään meikin), ripset Studio PMK, varpaiden geelaukset Studio PMK,  hampaiden valkaisut Studio PMK, kampaus Seppälän Prisman kampaamo, jossa kävin lauantai aamuna (Kata), tekokynnet ostin Tokmannilta.

Kaasojen mekot? - Halusin kaasoilleni näyttävät mekot, joten valittiin ihan vanhojen tanssimekot. Toinen oli Kirpulla valmiina ja toisen löysin Torin kautta melko samannäköisen! Tytöt saivat vaihtaa sitten illalla pienempiin mekkoihin. Bestmaneille olin ostanut samansävyiset pinkit kravaatit.


Kirkko? - Jyväskylän kaupungin kirkko. Kirkko ja juhlapaikka varattiin 1,5 vuotta ennen häitä. Vihkiharjoitus meillä oli kirkossa n. viikko ennen häitä.

Juhlapaikka? - Vaajakosken Liekkilä. En muista monelleko hengelle kyseinen paikka oli maksimissaan tarkoitettu, mutta meillä oli vieraita n. 75 ja tila tuntui juuri sopivalta sellaiselle porukalle! Juhlapaikassa oli iso sali ja sen lisäksi pienempi huone, jossa meillä oli baari ja karkkibuffa.

Juhlapaikan löytäminen meinasi olla ongelmallista, koska meidän omalta paikkakunnalta ei löytynyt tarpeeksi mieluista ja monesta paikasta olisi pitänyt ottaa ruuat ja juomat paikan päältä. Päätimme sitten suosiolla etsiä juhlapaikkaa Jyväskylän suunnalta ja tämä olikin ainoa paikka mitä käytiin paikan päällä katsomassa.

Valokuvaus? - Hanna Råst, eli siskoni kuvasi meille kaikki hääkuvat, kiitokset vielä siskolle! 

Pitopalvelu ja ruuat? - Kalmarin Pitopalvelu (Harri halusi ehdottomasti tämän koska oli tuttu pitopalvelu!) Pääruuan lisäksi meillä oli vieraille coktailtilaisuus paikalla sillä aikaa kun olimme ottamassa valokuvat.

Iltapalana meille tuli Mäkkäristä tehty tilaus, jonka olin tehnyt etukäteen. Kakku meille tuli eri paikasta, ihan kyseisen juhlapaikan läheltä Minna Bakesilta. Kyseinen kakku kyllä ylitti meidän odotukset ja oli aivan meidän näköinen! Kakku oli tehty voikreemistä ja makuna meillä oli minttusuklaa/suklaa.Karkit tilasin verkkokauppa.comista ja nyt meillä on varmaan 5 kiloa karkkia kotona syötävänä vielä häiden jälkeenkin :D Kakun ja karkkien lisäksi kaasoni myös leipoi macaronseja.

Juomat haettiin Virosta, lukuunottamatta Avivoita, jotka meillä oli alkujuomina ja ne ostettiin ihan Alkosta. Piilopullo tuntui olevan melko suuri suosikki meidän häissä ja samoin kaikki Breezerit ja siiderit! Tarjoilimme juomat sellaisesta kylmäaltaasta ja sen lisäksi sinkkivadista jossa oli jäitä. Lisäksi meillä oli kahdessa hanassa boolia jota meni myös mukavasti!

Koristelut ja askartelut? - Koristelut kuten nimipaikkakyltit, hääohjelmat, kutsut ja pöytäkehykset olin tehnyt itse. Maalasin myös koivun oksista koristeet lavan viereen. Tarvikkeita ostin pääosin Sinellistä. Servettirenkaat teki Harrin äiti. 

Kotona taisin tehdä yhden koekattauksen, muuten pääsimme koristelemaan juhlapaikkaa koko perjantai päiväksi. Olimme varmaan n. 10 tuntia järjestelmässä paikkaa seitsemän hengen voimin, vinkki viitosena että ottakaa kaksi silitysrautaa mukaan, niin ei mene koko päivää vaan pöytäliinojen silittämisessä :D

Häiden teema? - Koristelut oli aika valko/vaaleanpuna/glitterilinjalla!

Valaistus? - Meillä oli nuorisotalolta lainattuna pinkit valot, jotka laitettiin juhlasalin reunoille, nää näytti siistiltä silloin myöhempään! Sen lisäksi oli joitakin jouluvaloja ripoteltuna pitkiinsä.

Vieraskirja? - Tämän meinasin ensin toteuttaa eri tavalla, mutta onneksi sitten panostin ja ostin Fujifilm instax mini Polaroid kameran. Tilasin filmiä 200 kpl ebaysta ja vieraat oli ainakin napsinut tällä hauskoja kuvia jotka jäi meille kivasti muistoksi!

Vieraslahjat? - Vieraille oli lasiset boolimukit, mutta melko monelta taisi unohtua ottaa mukaan kyseinen muki :D

Lahjalista? - Meillä oli lahjalista Pentikillä ja sen lisäksi matkakassa johon pystyi laittamaan rahaa.

Häätanssi ja musiikki? - Martin Garrix - Scared to be lonely acoustic. Meillä oli Spotifyssä soittolista joka soi illalla ja ruokailun ajan meillä oli taustamusiikkia.

Sormukset? - Mulla on Kohinoorin timanttisormus valkokullalla/keltakullalla ja Harrilla on isänsä vanha sormus kihlasormuksen lisäksi.

Hotelliyö? - Kaasojen kanssa oltiin pe-la välinen yö Sokos hotel Paviljongissa ja samassa hotellissa meillä oli myös hääsviitti.

Kukat? - Kauppatorin kukasta saatiin kaikki kimput pöytiin, mulle morsiuskimppu ja Harrille viehe. Kukat käytiin suunnittelemassa vuosi etukäteen.

Hääohjelma? - Hääpäivä meni yllättän nopeaa ja kakkuakin taidettiin alkaa syömään joskus puol 8 illalla (vihkiminen oli klo 14) mutta kerettiin hyvin järjestää ne ohjelmat mitä meinattiinkin. Perinteisten häätanssien, kimpun ja sukkanauhan heittojen lisäksi meillä oli tietovisa sekä muutamia juomapelejä.

Häämatka? - Häämatkalle lähettiin heti seuraavana keskiviikkona ja tää todellakin kannatti! Oli kiva päästä lomailemaan heti häiden jälkeen. Häämatkanahan meillä oli 10 päivää New Yorkissa.


5 kommenttia:

  1. Oliko ebayn filmit laadukkaita ja halvempia? Onko mahdollisesti linkkiä tallessa? Kauniit häät teillä on ollut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitokset! Ebaysta oli vähän halvempia kun muistaakseni 200 kappaletta maksoi jonkun 120€,linkkiä ei oo vaan tallessa :/

      Poista
  2. Aivan ihanan oloiset häät olleet teillä! Mukavaa kun on jotain vähän leikkisiäkin yksityiskohtia. Tykästyin varsinkin tuohon karkkibuffaan! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli kyllä ihanat ja ikimuistoiset häät! karkin ystävänä tuo oli aika ehdoton häihin! :D

      Poista
  3. ÄLÄ KÄYTÄ RAHOITUSRYHMÄSTÄ OTA YHTEYTTÄ NYT TÄMÄNÄ KAIKKI LAATU ALLE 2%.( prosperloanfirm@yahoo.com )

    Lainamme on hyvin vakuutettu, jotta suurin turvallisuus on meidän prioriteettiemme. Päämääränä on auttaa sinua saamaan ansaitsemasi palvelun. Meidän laina-ohjelma on nopein. Annamme laina minkä tahansa valitsemassasi valuutassa (dollari, punta, euro, dinaari jne.) Ja kesto on 1-50 vuotta lainan takaisinmaksamiseksi (turvallinen ja vakuudettomaksi).

    Tarvitsetko minkäänlaista lainaa ja sinulla on alhainen luotto-pisteet, onko sinulla vaikeuksia saada lainoja
    paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? ratkaisu sinun
    taloudellinen ongelma on PROSPER LOAN FIRM. Ehdot ovat erittäin kohtuullisia
    ja huomaavainen. Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluja, joihin kuuluvat: yrityslaina, velkojen konsolidointi lainat, henkilökohtaiset lainat, autolainat, hotelliluotot, opintolainat, kotimaisen jälleenrahoituksen lainat, joilla on alhainen korko @ 2% per henkilö, yritys ja yhteisö.

    Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: prosperloanfirm1@gmail.com, prosperloanfirm@yahoo.com tai prosperloanfirm@hotmail.com. Käytä ja ole vapaa orjuudesta............/

    VastaaPoista