2017/11/17

KURKKAUS KEITTIÖN KAAPPEIHIN

Moni blogini lukijoista tietää, että saatan olla saatan hiukan omistaa sellaista luonteenpiirrettä, kuin järjestelmällisyyshulluutta. Yleensä jos aivot lyö aivan tyhjää, mutta olisi kiva tehdä jotain, niin kulutan aikani luultavasti sitten kaappien uudelleen järjetämiseen. Hetki sitten myös yhtenä iltana aloin laittamaan keittiönkaappien järjestystä uusiksi, myin turhia astioita pois, hain kaupasta uusia säilytysrasioita ja nyt vihdoin voin sanoa, että keittiö olisi valmis! Projektin aikana mulle meinasi tulla pieni ongelma, nimittäin yksi kaapeista jäi jopa tyhjäksi koska en meinannut keksiä sinne mitään laitettavaa.. Onneksi kuitenkin sain järjestyksen kuntoon, mutta eipähän ole missään kaapissa nyt liian tiukkaa, kun jokaiselle tavaralle on oma paikkansa! Ajattelin myös samalla vähän raottaa teillekin, miltä meidän kaappien sisäpuolla oikein näyttääkään..

Meillähä  on hyvin suoranmallinen keittiö, kahdella puolella on kaapistot sekä kodinkoneet. Keittiön suunnittelin itse silloin 2013 vuonna, milloin räjäytimmne koko huoneen totaallisesti. Keittiö on ollut kaikinpuolin toimiva, mutta vetolaatikoihin olisin nyt laittanut enemmän pikkulaatikoita, mihin olisi mahdollista laittaa aterimia ja leivontavälineitä.

Vetolaatikot on ainakin itseni mielestä keittiössä huippuhyvä ratkaisu! Vetolaatikoihin saat paljon helpommin tavaraa säilöön ja löydät myös tavarat helpommin sieltä, kuin jostain hyllyjen perältä. Meillä uunin viereisissä vetolaatikoissa onkin mausteet, niiden alapuolella tällaiset kokkausvälineet ja kattilat.

Uunin toisella puolella taas on aterimet yhdessä pienemmässä vetolaatikossa ja sen alapuolella on vielä kaksi vetolaatikkoa, josta löytyy lautaiset. Molempien vetolaatikostojen ylpäpuolella on vielä lasihyllyt, josta löytyy toiselta puolelta viinilasit ja toiselta puolelta juomalasit. Mukit onkin sitten sijoitettu jo toiselle puolelle keittiötä mikron yläpuolelle.

 Kuiva-ainekaapit löytyy sitten jääkaapin vierestä. Olen välillä haaveillut, että jääkaappeja voisi olla kaksi, josta toinen sopisi vaan näille kuiva-aineille, pitäisin ne niin paljon mieluummin yhdessä isossa kaapissa, kuin useassa pienemmässä :D Yläkaappeihin on laitettu kahvi, hedelmäkulho ja muutamia Ikean Droppar-kulhoja. Alemmissa vetolaatikoissa toimii taas Orthex Gastromaxin säilytyslaatikot, jotka olen todennut todella hyviksi! Ainoa harmi, että meidän laatikot oli himpunverran suuria noille laatikoille.. Viereisistä vetolaatikoista löytyykin sitten vielä roskikset, sekä tällainen kori, jossa säilytetään "ylijäämä ruuat" joille ei ole säilytyspurkkeja.
Viimeisimpänä keittiön nurkassa löytyy iso kaappi, jossa säilytän maljakoita, tarjoilukulhoja, pienkodinkoneita, leivonta-astioita, jne. Myöskin jääkaapin yläpuolelta löytyy servetit, pillit ja mahdolliset kattaus/kuvaustarvikkeet.

Mitäs tykkäsitte tämäntyylisestä postauksesta? Kiinnostaisiko teitä nähdä miten olen järjestellyt muitakin kaappeja kotonamme? 
10 kommenttia:

 1. Kiva tämmöinen järjestelypostaus, näitä saa tehdä lisääkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee kiva kuulla! täytyy toteuttaa kunhan saan toisissakin huoneissa kaikki järjestykeen :)

   Poista
 2. Tosi mielenkiintonen postaus (: Noi vetolaatikot on kyllä hyvä ratkasu!! Ja kiinnostaa muidenkin kaappien järjestelyt, näistä saa kivasti vinkkejä omaankin asuntoon :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus katsoa! Meillä myös aika samannäköistä osassa kaapeista, jotenkin se semmonen pieni ylimääräinen sekoaminen järjestelyn kanssa voi lähteä käsistä.. x)

  Katri / finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitokset! :) Toi on kyllä aivan totta, mulla kans joskus lähtee vähän hanskasta tää touhu :,D!

   Poista
 4. Ihanan näköinen keittiö, ja kaikki niin kivasti järjestyksessä!

  VastaaPoista
 5. Teidän keittiö on ihana <3 Ite oon myös järjestelmällinen ja kaikille tavaroille on selkeät paikat, on helpompi pitää siistinä ja löytää ne kun niitä tarvitsee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset Emilia! :) Tuo on totta, ei mene aikaa sitten tavaroiden etsimiseen kun kaikki on järjestyksessä!

   Poista