2017/11/28

10 HYVÄÄ JA 10 HUONOA..

Helou sinne ruudun taakse! Nyt vihdoin teille olisi aivan tuoreita asukuvia tarjolla hahah! Olenkin blogin puolella valitellut miten mua ärsyttää, kun asukuvailut on jääneet vähemmälle huonon kelin ja pimeyden takia. Ehkäpä nämä viikonloppukuvailut onnistuisivat nyt kuitenkin! Nyt ajattelin kirjoitella aiheesta, millaisia miinuspuolia ja tietysti plussapuolia onkaan asua tällaisella pienemmällä paikkakunnalla. Välillä täällä tosiaan saat kirota, kun ei ole kauheasti mitään kivoja palveluita ja kaikki muut paikat on niin kaukana. Onneksi kuitenkin niitä plussapuoliakin löytyy täältä, ei kai täällä muuten asusteltaisikaan!

Näitä juttuja olisi myös kiva kuulla teiltä, löytyykö sun kotikaupungista näitä samoja asioita?

Miinukset omalla asuinpaikkakunnalla:

Jyväskylään on matkaa n. tunnin ajomatka. Vaikka tuo väli tuntuu hyvinkin lyhyeltä kun sitä on ajellut niin monesti, niin silti joskus olisi ihan kiva päästä kaupunkiin nopeamminkin! Jyväskylän päähän tulee ajeltua niin useasti niitä turhiakin reissuja ihan vaan sen takia kun sieltä on pakko hakea jotain sellaista mitä ei täältä saa.

Mäkkäriä, Heseä, Subia tai mitään muutakaan pikaruokapaikkaketjua ei täällä päin ole. Iltaisin myös jos haluat ravintolaan, on vaihtoehtona pizzeria, ei siis mitään hienompia ravintoloita.  Välillä kaipaan Lahdessa asumista, kun ruoka tuotiin ovelle saakka :D

Leffateatteri löytyy, mutta leffat pyörii välillä miten sattuu. Olisin halunnut mennä katsomaan IT-leffan täällä jo heti silloin syyskuussa, mutta se tulikin tänne kuukauden myöhemmin kuin Finnkinoihin..

Kaikki tuntevat toisensa ja tietävät tietysti toistensa asiat paremmin kuin itse! Tämä taitaa päteä jokaisessa pikkukylässä hahah.

Joskus illalla olisi myös kiva mennä kahvittelemaan johonkin kivaan kahvilaan, mutta se onnistuu ainoastaan markettien yhteydessä olevissa kahvimestoissa..

Tankotanssin harrastaminen ei ole täällä paikkakunnalla mahdollista, joten se on jäänyt multa kokonaan välistä.. Jyväskylässä kulkeminen voisi tulla turhan tyyriiksi.

Työmahdollisuudet ovat täällä melko vähissä, tälläkin hetkellä näyttää olevan 19 vapaata työpaikkaa tarjolla.

Vaikka en mikään baarihirmu olekaan, niin onhan täällä osa baareista jo vähän nähty :D Myöskin viikonloppu iltaisin ei ole kauheasti muuta tekemistä, kuin suunnata Seurahuoneelle ja siitä Madon luukulle..

Näin bloggaajana tämähän ei ole mikään ihanne postailukaupunki, ainakaan asukuvien ottamiseen ei löydy kauheasti mitään ihania vanhoja rakennuksia! Myöskin kaikki blogitapahtumat ovat todella kaukana..

Meillä ei ole myöskään paikallisliikennettä, tämä nyt ei sinäänsä ole haitannut muulloin, kuin silloin kun omaa autoa ei ole ollut käytettävissä.


Plussat omalla asuinpaikkakunnalla:

Täällä on superihana vaatekauppa, johon tulee useasti ihania uusia vaatteita! Supersuositus Zeeprafashionille ja sen yhteydessä olevaan Studio PMK:lle!

Rattiraivoisena autoilijana en kauheasti siedä ruuhkaa ja liikennevaloissa seisomista, joten täällä ei sitä ongelmaa ole! (Paitsi hidastelijoita löytyy tietysti aina joka nurkalta hmm..)

Parkkeeraaminen on myös ilmaista eikä parkkipirkkoja ole! :D 

Asuminen on edullista. Meidänkin asunto on suhteellisen lähellä keskustaa, mutta on silti edullinen asua. Myöskin omakotitaloa on täältä suunnalta kivempi haaveilla, kun hinnat ei ole järjettömän korkeat, kuten isommissa kaupungeissa.

Oma rauha. Täällä tosiaan saat omaa rauhaa ja mennä vaikka koirien kanssa ulkoilemaan keskelle metsää!

Tää kylä myös tuntuu suhteellisen turvalliselta. Itse en ainakaan ole kokenut tämän olevan mikään huligaani kaupunki ja täällä on ollut ainakin turvallista kulkea myös iltaisin.

Suurin osa mun kavereista löytyy myös täältä, joka on kiva juttu! Kavereiden kanssa tulee kuitenkin vietettyä aikaa, vaikka täällä ei olisikaan mitään sen suurempaa tekemistä.

Myöskin osa perheenjäsenistä asuu täällä päin ja anoppilassa vietämmekin aikaa useasti. Sieltä löytyy myös meille hyvät paikat harrastuksille, kuten H:n autojutuille ja minun sisustusaskarteluille! 

Vaikka täällä ei olekaan mahdollista harrastaa aivan kaikkia harrastuksia, niin täällä mulla on sähly sekä heppaharrastus!

Lounaspaikat on täällä kyllä parhaita, etenkin Thaikkuravintola, Frisee sekä Vanha Pappila!


Vaikka täällä tulee helposti tunne, ettei ole mitään tekemistä,  silloin onkin käytettävä vaan mielikuvitustaan. Voihan täällä esim mennä keilailemaan, retkeilemään, kuntoilemaan tai vaikkapa sinne kinkkubingoon missä mäkin kävin viime sunnuntaina hahah!

Neule H&M | Hame Cubus | Saappaat Nelly | Laukku Louis Vuitton

6 kommenttia:

 1. Hahah ihana postaus :D Mä tunnistin oman entisen asuinpaikkakuntani aika monesta kohdasta, se on kans tosi pieni mesta. Vois joskus tehdä ite tällaisen Helsingistä :D

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla että tykkäsit! :) ja helsingistäkin ois kiva lukee tälläinen postaus! :D

   Poista
 2. Hyvä postausidea + löytyi onneksi niitä positiivisia sen negatiivisen sijaan! Täällä Tuusulassa kun asuu, on ruuhkat sen mukaiset kun käy Helsingissä töissä, en ehkä kestä tätä... muuten ihan ok :) Pikkutorpan edut lähellä kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän sitä keksiä niitä hyviäkin puolia ;) Huh mää en varmaan kestäis yhtään tota ruuhkaa, ainakin Lahdessa asuessa meinasin menettää hermoni useasti :D

   Poista
 3. Tosi kiva postaus, en ole tainnut tämmöistä aiemmin missään edes nähdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Maru! :) Mäkään en oo aiemmin törmännyt tälläiseen!

   Poista