2018/01/02

LEVI LAPLAND PART. 1 

Vihdoin molemman kameran muistikortit on tyhjennetty koneelle ja pääsee fiilistelemään näitä Levin kuvia oikein kunnolla! Tänään kun alkoi taas normaali arki, niin ikävöi yllättäen sitä narskuvaa pakkaslunta, vaaleanpunaista auringonlaskua ja puita jonka päällä notkui kilokaupalla lunta. Lappi jotenkin aina ihastuttaa uudelleen ja uudelleen, eikä niihin maisemiin voi vaan kyllästyä.

Parhaiten reissusta jäi mieleen meidän kelkkailu- ja laskettelupäivä. Kelkkailupäivänä oli hiukan sumuisempaa, mutta oli kiva päästä ensimmäistä kertaa ajelemaan kelkalla ympäri Levin tuntureita ja maastoa! Vaikka sormet meinasivatkin välillä jäätyä, niin ajteltiin H:n kanssa innoissaan kuuden tunnin ajan.

Laskettelupäivänä kokeilinkin 15 vuoden tauon jälkeen laskettelusuksia jalkaan ja ensimmäisen mäen kohalla meinasin mennä takaisin vuokraamoon vaihtamaan lumilautaan. Huusin varmaan vaikka kuinka monesti jyrkkien mäkien kohdalla, että "miksi näitä pitää olla kaksi kun nää menee koko ajan eri suuntaan!!" :D Selvisin kuitenki suksilla koko päivän, vaikka välillä kirosin sitä, kun sukset yrittivät viedä mua siellä kuin pässiä narussa.. Ehkä ensi vuonna sitten otan taas sen lumilaudan käyttööni ja jätän suosiolla sukset vuokraamoon!

Tuona päivänä pakkasta oli -21 astetta ja vähän mietittiin, tarkeneeko lähteä rinteeseen. Toppauduin kuitenkin oikein kunnolla vaatekerraston alle, niin meinasin varmaan ensimmäisen tunnin aikana läkähtyä kuumuuden takia. Rinteiden päällä ei sitten ollutkaan pakkasta kuin -7 astetta, joten rinteessä tarkeni olla helposti koko päivän! Bongattiin myös tuo Joulutarinan söpö mökki yhden rinteen vierestä ja juuri sopivaan aikaan, maisemat oli kyllä mielettömät tuolta!

Pakkasten takia puhelin oli mulla lähes koko ajan mökillä ja somettaminenkin oli sitten loman aikana vähän vähemmällä. Uusi Olympus kamera kulki kuitenkin joka paikassa mukana helposti ja kovempina pakkaspäivinä käytiinkin Huskyparkilla kurkkaamassa söpöjä koiria, kettuja, naalia ja Taigo poroa, jonka kanssa sai pusutella :D Tulette kyllä näkemään näitä Lappikuvia vielä varmasti ainakin yhdessä postauksessa ja voisin yrittää myös tehdä mahdollisesti jotain videota reissusta, mikäli toivotte tänne bloginkin puolelle enemmän videoita!

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia valoisalla, kun näkyy kuinka se taivaanraja oikeasti katoaa jonnekkin horisonttiin! Ettekai oikeasti nukkunu noissa iglu-hotelleissa, ihan sika ihania :) Oon nähny paljon niiden mainoksia somessa ja kuolaan niitä kyllä ihan kympillä..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei päästy kuin igluravintolaan vierailemaan, kaikki iglut oli varattuna möh! Ehkä sitten ensi talvena mahdollisesti :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! :) alkaa itekkin tehä mieli tonne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no jep tuonne menisin kyllä takaisin milloin vain :)

   Poista
 3. Upeita kuvia! Levillä ja ylipäätään Lapissa olisi kiva käydä joskus :) Haluaisin nähdä myös lapin ruskan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan kyllä matkustamaan Lappiin! :) Ruska aikaan on myös ihana käydä siellä!

   Poista