2018/12/13

BLOGI 7V! - MITEN BLOGIMAAILMA ON MUUTTUNUT SEITSEMÄSSÄ VUODESSA?Tänään vietetään blogini seitsemänvuotis synttäripäivää, jee! Itsehän vietän näitä synttäreitä istumalla autossa, matkalla takaisin kotiin Levin maisemista. Onneksi näihin maisemiin tullaan hyvin pian takaisin, nimittäin ensi viikon perjantaina auton nokka suuntaa taas kohti pohjoista!

Näin synttäreiden kunniaksi mulla oli kaikenlaisia ideoita, olisin halunnut järjestää blogilleni ihan ekat synttäri/pikkujoulukemut tai järjestää tänne vaikka jonkinlainen arvonta. Nyt kuitenkin jouduin unohtamaan kaikki nuo, kun blogin muuttoon meni paljon aikaa ja säätämistä, välillä on ollut pientä someuupumusta ja reissusuunnitelmat on vieneet paljon aikaa viimeisen puolen vuoden aikana ja en halua mitään tehdä tänne puolihuolimattomasti. Ehkä sitten ensi vuonna!


 Blogimaailma on tosiaan muuttunut hurjasti siitä mitä itse aloitin blogin pitämisen, enkä olisi koskaan voinut edes uskoa, miten somemaailma on mennyt niin hurjasti eteenpäin, osittain parempaan suuntaan ja osittain myös huonompaan suuntaan. Nyt kirjoittelin ylös muutamia juttuja jotka ovat muuttuneet tässä viimeisen seitsemän vuoden aikana!


- Aikoinaan kuvia otettiin vähän kaikesta mahdollisesta, ilman sen suurempia asetteluja. Kaikki puhelinkuvatkin tuli julkaistua, oli kuvassa sitten ruisleipä lauantaimakkaralla tai asukuva napattuna peilin kautta. Olen iloinen siitä, että kuvat ovat kehittyneet blogeissa valtavasti, mutta niistä pitäisi silti löytyä sitä aitoutta, eikä niin, että joka ikinen kuva on lavastettu. Rakastan valokuvaamista ja haluan koko ajan kehittyä siinä paremmaksi ja paremmaksi ja tiedän sen, että mitä enemmän kuvien eteen näkee vaivaa, sen parempia niistä tulee! Mutta ei kaiken tarvitse siltikään olla kiiltokuvamaista ja tylsää!

- Blogeja oli silloin todella paljon vähemmän ja blogin kirjoittaminen oli itselle ainakin sillon vähän vielä nolo asia. En halunnut kauheasti kertoa julkisesti kirjoittavani blogia, mutta myöhemmin kun ihmiset tulivat antamaan palautetta kasvotusten niin sitten siitä tulikin ihan luonnollinen asia, onhan tämä kuitenkin osa minua!

- Blogiportaaleja ei tainnut olla juurikaan (ehkä oli joku muutama vasta?) ja usea bloggaaja teki tätä yksityisesti, aivan kuten mäkin nyt. Siirryin itse blogiportaaliin, mutta pysyin siellä alle vuoden. Se ei vaan tuntunut omalta jutulta ja tuntui, että oma blogini hukkuu sinne muiden sekaan. Bloggerissa voin kirjoittaa juuri sellaista omannäköistä blogia!


- Kaupallisia yhteistöitä ei ollut ollenkaan. Kaikki tuotearvostelut ja ostokset kirjoitettiin blogiin ihan omasta tahdostaan. Itsekin olen tehnyt yhteistöitä eri yritysten kanssa, mutta en ikinä enää mainostaisi blogissani mitään mikä ei tänne sopisi ja mistä en pitäisi (ainakin osa ensimmäisistä yhteistöistä tein vaan sen takia, koska oli niin siistiä saada yhteistyökumppani ja sain siitä vieläpä aivan surkean palkkion, joten älkää tehkö näin!) Tämäkin on hyvä juttu nykyään blogeissa, koska osa on saanut tämän avulla tästä jopa täyspäiväisen työn tai sivutuloa. Mutta huono juttu tässä minusta on myös se, että blogeista on tullut liian kaupallisia ja monesta somekanavasta/blogista on tullut pelkkä mainoskanava, eikä siellä löydy enää sisältöä mitä joku ei olisi sponsoroinut.

- Suurin osa postauksista on nykyään tarkkaan suunniteltuja ja ajastettuja. Toki itsekin teen vähän alustavaa suunnitelmaa joka kuukaudelle, mutta en halua kuitenkaan tehdä tätä hampaat irvessä jos aika tai inspiraatio ei riitä. Ja välillä on kiva kuitenkin kirjoitella myös niitä päiväkirjamaisia postauksia tai jakaa jotain arkiston kätköistä löytyneitä kuvia, eikä niitä valmiiksi suunniteltuja postauksia! Joskus tykkään tehdä joitakin postauksia valmiiksi ja ajastaa niitä, mutta kaikista kivointa on julkaista postaus silloin kun sen kirjoittaakin.

- Blogimaailma alkaa olla vähän nähty juttu, mutta uusia blogeja tulee kuitenkin kuin sieniä sateella. Useat bloggaajat tekevät myös videoita, podcasteja ja päivittävät useita somekanaviaan. Olen pysynyt aikalailla tässä perinteisessä blogimaailmassa, mutta haluaisin ehdottomasti laajentaa myös videoiden tekemiseen ja podcastien nauhoittamiseen, jos vaan se on joskus mahdollista!

- Kaikista eniten kaipaan sitä aitoutta, että blogiin kirjoiteltiin lähes mitä vaan ja julkaistiin kaikenlaisia kuvia, ilman mitään tiettyä teemaa. Juuri sellaista päiväkirjameininkiä, persoonallisia ulkoasuja ja ihmisten ihan perusarkea! 


Mitä mieltä te olette tästä nykyisestä blogimaailmasta, mikä siinä on hyvää ja mikä huonoa? 2 kommenttia:

  1. Mun blogi täytti kans kesällä 7 vuotta. Oon tosi pitkälle sun kanssa samoilla linjoilla tän postauksen kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi sää oot kans bloggaillut niin pitkään! ollaan pysytty varmaan blogiemme kanssa aika samoilla linjoilla muutenkin kun sun blogi on mun mielestä ainakin niin ihana ja kiva kun oot pysynyt bloggerissa! :)

      Poista