2019/03/20

KAIKKI LENTOYHTIÖT MILLÄ LENSIMME

Maailmanympärysmatkaan kuului olennaisesti monta lentoa. Meillä niitä kertyi yhteensä 10 vaihtojen kanssa ja aina lentoja ostaessa suosin ensimmäisenä suoria lentoja, kunhan hinnat eivät olleet pilvissä. Pääasiassa kuitenkin otimme lentoja halpalentoyhtiöltä ja halvimmat mahdolliset, koska välillä hinnoissa oli suuriakin eroja. Kahden kuukauden sisään myös lennot alkoi loppua kohden tuntumaan melko raskaalta, kun ennen olin jopa innoissani lähdössä lentämään. En tiedä onko lentäminen sitten taas mukavampaa, kun saa vähän taukoa tähän reissaamiseen, mutta en enää kauhean innolla lähde yli 7 tunnin lennoille! Tässä kuitenkin kokemuksia kuudesta eri lentoyhtiöstä!

Norwegian

Lennot Helsinki-Los angeles (vaihto Lontoon kautta, lennot kestivät yhteensä n. 14 tuntia)

Matkalaukun paino max 20kg, käsimatkatavarat max 10kg. Käsimatkatavaroita ei ainakaan punnittu missään vaiheessa!

Ensimmäinen lento joka varattiin, oli Norskilta. Norwegian on ollut itselleni tuttu lentoyhtiö ihan Lontooseen matkustaessa ja tuntunut ihan tutulta ja turvalliselta. Nämä Losin lennot oli todella halvat ja menimme pienemmällä koneella ensin Lontooseen, jossa meillä oli muutaman tunnin vaihtoaika. Tässä ekassa koneessa ei ollut mitään erikoisuuksia, mutta Losiin menevä kone oli kooltaan paljon isompi (kolme penkkiriviä vierekkäin) ja jokaisella oli omat näytöt selkänojassa. Muuten tähän lentoon ei kuulunut mitään spessua ja kaikesta ylimääräisestä sai maksaa. Kuulokkeet, tyynyt, peitot, ruoat ja juomat maksoivat aina extraa, joten 11 tuntia koneessa ilman mitään lämmintä ateriaa ei ollut mitenkään hirveän luksusta, tästähän toki olisi voinut maksaa heti jo lentoa varatessa, mutta emme ottaneet mihinkään lennolle mitään aterioita jne.

Norskin lento onnistui kuitenkin kaikinpuolin hyvin, vaikka tuo pidempi lento tuntui äärettömän pitkälle. Miinusta annan kuitenkin kyseiselle lentoyhtiölle siitä, kun olimme varanneet lennot alunperin niin, että vaihto olisi ollut Tukholman kautta ja silloin lentoaika olisi ollut lyhyempi. Norwegian kuitenkin teki lentomuutoksen (onneksi tämä tapahtui puoli vuotta aiemmin lähtöä!) ja olivat tehneet ihan järjettömän muutoksen lentoon. Olimme saaneet korvaaviksi lennoiksi sellaisen lennon, että meidän olisi ensin pitänyt lentää Tukholmaan, olla siellä yksi yö ja sitten lentää Norjaan ja sieltä vasta Losiin. Onneksi tämä lennon muutos onnistui helposti ja bongasin helpommat lennot, jotka meni tuolta Lontoon kautta ja soittamalla sain vaihdettua nämä lennot ilman mitään lisäkustannuksia.


Alaskan Airlines 

Lennot Losista Havajin Honoluluun, kesto yhteensä n. 6 tuntia.

Matkalaukku max 23 kg, käsimatkatavarat max 7kg, eikä tässäkään käsimatkatavaroita punnittu.

Alaskan Airlines lento oli ihan kohtuuhintainen ja tästä lentoyhtiöstä en osaa sanoa mitään erityistä. Ihan perus lentoyhtiö, ei mitään extraa, eli ei lounaita, juomia, tyynyjä/vittejä, ainoastaan matkustusta kapearunkoisemmalla koneella.


Hawaiian Airlines

Lennot Havajilta Sydneyhyn, kesto yhteensä 10 tuntia.

Matkalaukku sai muistaakseni painaa jopa 30kg ja käsimatkatavarat 10kg, eikä niitä punnittu!

Tästä tuli itselleni ainakin ihan best lentoyhtiö millä olen koskaan lentänyt! Vaikka kärsin viimeiset kolme tuntia lennosta kauheasta päänsärystä, niin tällä lennolla oli kyllä kaikki mahdollinen tarjoilu. Nämä kyllä oli kaikista kalleimmat lentoliputkin, että oli ihan kiva nähdä mitä sillä rahalla sitten saa. Meillä oli kuitenkin ihan tavallinen economy luokka. Kaikilla oli omat näytöt niskatyynyissä, viltit, tyynyt, silmälaput ja kuulokkeet. Lennolla sai kolme ateriaa, ensin tarjoiltiin kahvia, juomista ja keksiä. Sitten lämmin ateria ja myöhemmin lennolla sai vielä kolmioleivät, kaikki tietysti veloituksetta! Ennen koneen laskeutumista annettiin myös kosteat kuumat pyyhkeet, jotka vähän ihmetytti, kun ei ole aiemmin sellaisia lennoilla nähnyt :D Kaikinpuolin tosi mieluinen lentoyhtiö ja lentäisin tällä ehdottomasti uudelleenkin!

Jetstar

Sisäinen lento Ausseissa, Cairns-Sydney, kesto 2,5 tuntia
Lento Sydneystä Balille, kesto yhteensä 6 tuntia

Matkalaukut: Sisäisellä lennolla saimme valita kuinka painava matkalaukku meillä on, joten pystyimme laittamaan suoraan 25 kiloa rajaksi. Käsimatkatavaroihin oli myös mahdollista saada lisäkiloja maksua vastaan, mutta ajateltiin pärjäävämme 7 kilolla. Ja täällähän käsimatkatavarat sitten punnittiin. Oma laukkuni olikin tasan 7 kiloa puntarilla, huh :D Balille mentäessä taas matkalaukku sai painaa 20 kiloa ja käsimatkatavarat 7 kiloa. Tässä olikin sitten homma saada matkalaukusta melkein 5 kiloa pois tavaraa, joten jouduimme suosiolla jättämään räpylät ja snorkkelit Aussien päähän. Yllätys kuitenkin tuli lentokentällä, matkalaukku painoi 22 kiloa, eikä siitä sanottu mitään, eikä siitä velotettu lisää. Käsimatkatavaroita ei myöskään punnittu täällä.

Tuolla lyhyellä lennolla meillä oli taas ihan perus kapearunkoinen lentokone, ei mitään spessua.

Tuo Balin lento oli meidän ainut lento, joka oli noin tunnin myöhässä. Kone oli vähän isompi ja tässä koneessa oli kaikilla omat näytöt, mutta ei oikeastaan mitään muuta erikoista. Jotkut leffat/pelit myös maksoivat tässä ja kaikki ateriat jne, oli maksullisia. Tämä oli myös ainut lento, missä ei päästy istumaan vierekkäin.


AirAsia

Lento Balilta Tokioon, vaihto Malesiassa, lennon kesto yhteensä n. 9 tuntia

Matkalaukut: Kaksi matkalaukkua kuului valmiiksi hintaan ja ne sai painaa 20 kiloa + käsimatkatavarat 7 kiloa. Matkalaukkumme painoi taas kaksi kiloa liikaa, eikä siitä tullut mitään sanomista. Käsimatkatavaroita ei punnittu.

AirAsia oli sellainen lentoyhtiö, jota epäilin hyvin pitkään. Varasin meille suorat lennot Tokioon ja lennot maksoivat alle 100e per nenä. Tuolloin jo sanoin, että onkohan noita lentoja edes olemassa, kun ne on niin halpoja. Tästähän se vääntö sitten alkoikin. AirAsia teki ilmoituksen, että lentomme on peruutettu, koska Tokioon ei mene enää suoria lentoja. Eikä mitään uusia lentoja annettu tilalle, vaan ne sai etsiä ihan itse, tai pyytää rahat takaisin. Aloin sitten katsomaan eri sivustoilta paljonko suorat lennot Japaniin maksaisi tuona päivänä muilta lentoyhtiöiltä, lisämaksua olisi tullut ainakin 500 euroa, eli ei kiitos. Jouduimme siis lentämään Malesian tai Bangkokin kautta. Hetki tämän lennon peruuntumisen jälkeen uutisoidaan, että Indonesiassa on tippunut lentokone mereen, great. Siinä vaiheessa alkoi tulla jo vähän fiilis, että oliko tämä joku merkki, älä mene Balille? Olen ehkä vähän taikauskoinen.. :D Sitten tietysti vielä googletin AirAsian lentoyhtiötä ja sieltäkin löytyi tietysti, että yksi lento on kadonnut viimeksi kolme vuotta sitten. Siinäpä sitten alettiin katsomaan uusia lentoja tilalle, ehkä hiukan pelokkaissa fiiliksissä!

Laitoin AirAsialle viestiä tästä mitkä lennot haluaisimme. Heidän chat palvelunsa oli siinä mielessä aika huono, että jos minuuttiin ei kirjottanut mitään sinne, niin sitten sai lähtöpassit. Englannin kirjoittaminen ei ole itselleni mikään helpoin homma, joten kommunikointi aika hätäseen ei ollut kovinkaan helppoa. Tämä vastaaja käytti myös hyvin paljon lyhenteitä eri lentokentistä joita jouduin välissä googlettamaan että mitä sillä tarkoitetaan. Emme saaneet ottaa lentoa, jossa olisi kolmen tunnin vaihto. Bangkokin kautta ei myöskään mennyt yhtään järkevää lentoa, joka ei kestäisi yhteensä yli 25 tuntia. Saimme kuitenkin varattua uudet lennot jossa vaihto oli Malesian kautta, mutta vaihdon oli kestettävä vähintään 4 tuntia. Vihdoin.

Sitten odotin ainakin pari viikkoa, eikä uusia lentolippuja näkynyt mailla eikä halmeilla. Laitoin taas viestiä eri paikoissa AirAsialle, sähköpostia, FB viestiä ja tuon chatin kautta. Facebookin kautta sain vihdoin vastauksen ja he ilmoittivat, että ovat lähettäneet lentoliput minulle johonkin ihan muuhun sähköpostiosoitteeseen, kuin mikä minulla oli käytössä. Pyysin, että he lähettäisivät lentoliput oikeaan sähköpostiini ja se ei kuulemma ole mahdollista. Tässä vaiheessa alkoi vähän savu nousta korvista.

Menin sitten takaisin tuonne chatin puolelle, olin jonottamassa sadannella paikalla ja silloin päätin kirjoittaa kunnon romaanin valmiiksi, että jos en saa niitä lentolippuja pikkuhiljaa, niin sitten on kyllä saatava rahat takaisin koko rumbasta. Heti kun pääsin chattiin ja läväytin tuon tekstin kenttään, niin sain heti vastauksen, että lentoliput on sähköpostissasi viiden minuutin kuluessa. JES!

Tämä lentolippurumba kuitenkin sai minut tosi epäileväksi kyseistä lentoyhtiötä kohtaan ja vähän jännitin lennolle lähtöä ja sitä kuinka paljon nyt lennot tulee taas muuttumaan matkan varrella. Onneksemme mitään aikataulumuutoksia ei tullut ja tämäkin lentoyhtiö osoittautui ihan tavalliseksi halpalentoyhtiöksi. Lyhyempi lento Kuala Lumpuriin oli taas ihan normaali kapearunkoinen kone ilman mitään erikoista. Kuala Lumpurissa tuo reilu neljän tunnin vaihto meni onneksi keposasti ja myös viimeinen kuuden tunnin lento Tokioon, vaikka niskatyynyissä ei ollut näyttöjä eikä ollut mitään tarjoiluja ja kone oli muutenkin vähän vanhan oloinen. Tällä lennolla kuitenkin nukkua porskutin 3 tuntia putkeen!

Aeroflot

Lento Tokiosta Helsinkiin, vaihto Moskovan kautta, lennon kesto yhteensä n. 12 tuntia

Matkalaukut: Matkalaukku sai painaa 23 kiloa ja käsimatkatavarat 10 kiloa. Meidän matkalaukku painoi puntarilla 25 kiloa ja meidän piti ottaa sieltä kahden kilon verran tavaraa käsimatkatavaroihin. Käsimatkatavarat myös punnittiin.

Tämä oli lentoyhtiö nro. 2 joka oli vähän sellainen mitä epäilin. Suorat Finnairin lennot maksoi kuitenkin Suomeen lähemmäs 3000 e per nuppi, joten päädyimme tähän lentoyhtiöön, koska lennot ei maksaneet kuin alle 500 euroa. Tuo matkalaukku syynäys tuntui vähän turhalta, ainakin kun muille lennoille on päässyt ilman mitään sanomisia. Lentoyhtiö muuten olikin sitten positiivinen yllätys! Kone oli suurin millä matkustettiin Moskovaan ja se vaikutti ihan suht uudelta ja siistiltä. Kaikilla oli omat näytöt, sai kuulokkeet, tyynyt, viltit, silmälaput ja jopa tohvelit. Vessassa oli myös tarjolla hammasharjasetit. Leffavalikoima oli myös tosi hyvä! Vaikka missään ei ollut mainintaa, niin tällä lennolla sai ilmaiseksi myös juomat ja lämpimän ruoan. Oli ihan kiva yllätys, kun emme löytäneet lentokentältä oikein mitään syömistä tuolle ekalle 10 tunnin lennolle. Meillä oli suht. nopea vaihto Moskovassa ja sen jälkeen lennettiin pienemmällä koneella Helsinkiin, joka kesti vaivaiset 1,5h. Tällä viimeisellä lennolla sai myös ilmaisen eväsleivän ja meinasin olla aivan ähkyssä kun päästiin perille! Suuri suositus siis tälle lentoyhtiölle!2 kommenttia:

  1. Kiva toi AirAsia. En kyllä jotenkaan osaisi lentää kaikilla halpayhtiöillä, ite oon käyttänyt norskia, sassia, lufthansaa ja finnairia. Lentäminenkin jännittää niin paljon että mieluiten joku näistä tutuista eurooppalaisista aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi AirAsian vääntö ei ollut kovinkaan kiva juttu :,D Tää kyllä kun joutui valitsemaan ihan tuntemattomia lentoyhtiöitä, niin tuli varmempi olo lentämisenkin suhteen että uskaltaa myös mennä muilla kuin tutuilla lentoyhtiöillä :)

      Poista