2019/03/25

MITEN MUN HIUKSET ON KASVANEET KOLMESSA VUODESSA?

Kirjoittelin aikalailla kolme vuotta sitten pienestä äksidentistä, joka tapahtui mun hiuksille (postaus löytyy täältä). Hiusväri sotkujen jälkeen hiukseni vaan päätti katketa ja osa hiuksistani katkesi oikeasti todella lyhyiksi. Silloin päätin, että nyt aion kyllä aloittaa hiustenkasvatuksen ihan urakalla, koska mullahan ei ole koskaan eläessäni ollut omia pitkiä hiuksia, vaan tuolloin olin käyttänyt hiustenpidennyksiä jo melkein kymmenen vuoden ajan ja värjäillyt hiuksia useita kymmeniä kertoja, joka tietysti kulutti hiusta aikalailla.

Mitään ihmeellisiä hiustenkasvatuskuureja en alkanut tekemään, mutta alkuun söin pienen satsin Priorinia, jotta hiustenkasvu oikeasti lähtisi käyntiin. Sen jälkeen vähensin huomattavasti myös hiustenvärjäämistä ja pidin ainakin vuoden tauon, etten värjännyt hiuksia ollenkaan.

Tässä on siis tilanne parin vuoden takaa, eli 2017. Käytin tuohon aikaan vielä päivittäin hiustenpidennyksiä, jotka tietysti vaikuttivat hiustenkasvuun. Vuosi sitten kuitenkin päätin luopua pidennyksistä ja opetella elämään omien hiusteni kanssa. Aluksi se oli aivan äärettömän hankalaa ja pidin omia hiuksiani aina vaan sotkuisella nutturalla. Huonoja hiuspäiviä koin tuolloin varmaan enemmän kuin koskaan, joten silloin turvauduin ostamaan poninhännän, jolla hiuksiin saa vähän lisää mittaa niiden kiinni ollessa.

Tässä onkin tilanne sitten näin kaksi vuotta myöhemmin! Hiukseni eivät ole kasvaneet mitään supervauhtia, mutta vihdoin pystyn elämään ilman pidennyksiä, koska elämä on huomattavasti helpompaa näin! Vielä kuitenkin turvaudun välillä poninhäntä pidennykseen, jota käytän ehkä noin kerran viikossa. Hiukseni ovat kuitenkin nyt todella hyvinvoivat, eikä niitä tarvitse värjätä kuin 2-3 kertaa vuodessa. Tietysti sävytän hiuksia, että ne pysyisivät mahdollisimman vaaleina ja kylmänsävyisinä, mutta ne eivät vauroita hiusta samalla tavalla kuin hiusvärit.

Olen tehnyt itselleni tavoitteen, että mulla olis oikeasti pitkät hiukset kun täytän 30. Mutta nyt kun tämä on vähän tällainen puolipitkä, eikä hiuksia ole leikattu pitkään aikaan, niin olen alkanut miettiä pitäisikö leikata joku kiva malli? Haluaisin kuitenkin, että tätä pystyy pitämään ponnarilla kuten aiemminkin. En uskalla kovinkaan helposti alkaa tekemään mitään suuria hiusmuutoksia, mutta jotain uutta olisi ehkä kiva saada!


2 kommenttia:

  1. Itselläkin kunnon projektit tuon jatkuvan vaalentamisen jälkeen nyt päällä, eli omien hiuksien vahvistus Hiukset on jo aika hyvässä mallissa, eli ongelmia sen suhteen ei enää siis ole :) Pidennykset vielä löytyy jos haluaa juhlaksi laittaa kampausta, mutten kyllä laittaisi niitä päähän enää huvikseni kuukausittain. Jos käyt leikkaamassa mallia ota hauskat ennen ja jälkeen -kuvat :) Ite otin vuossit bobtailin kun se oli suurta muotia ja päätös nyt vähän kaduttaa ja odotan vain, että hiukset ylittäisi olkapäät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on siis sama projekti meneillään kuin mulla! Mut joo nyt kun hiukset on vähän pidemmät niin ei oo ollut enää niin ongelmia ja tuskailuja huonojen hiuspäivien kanssa :D ja jos uskaltaudun kampaajalle niin ehdottomasti noi ennen ja jälkeen kuvat ois kyllä otettava ;)

      Poista