2016/05/28

BLOGIN PLUSSAT JA MIINUKSET

Pohdiskelin taas uusia postausideoita ja mieleeni tuli vähän kertoa, mitä mieltä olen omasta blogistani ja ihan pelkästään bloggaamisesta. Blogi on ollut mulle neljän vuoden ajan rakas harrastus, mutta jokaisessa harrastuksessahan on myös miinuksia, right?

PLUSSAT:

- Saan tulla tänne kirjoittelemaan vain ja ainoastaan elämääni ja kiinnostukseeni kuuluvia juttuja, eikä minun tarvitse kirjoitella sellaisista asioista, mitkä eivät minua kiinnostaisi.

- On hirmu kivaa saada uusia ideoita postauksiin, asukuvauksiin ja kaikkeen mahdolliseen! Blogissa vielä näkee sen toteutuksen, kun saa tänne tehtyä postauksen jossa näkyy sitten kokonaisuus kaikista ottamistaan kuvista ja kirjoittamastaan tekstistä.

- Tylsinä sateisina päivinä on ehkä parasta kuluttaa tylsyyttä kirjoittelemalla blogiin tai etsimällä uusia inspiraatioita netistä. 

- Blogini lukijat ovat aivan parasta ja ilman teitä en varmaankaan tekisi tätä hommaa! Teiltä saadut ihanat kommentit ovat ihana piristys päiviin! Tätä kautta on myös päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin ja  jotkut ovat tulleet jopa moikkailemaan ja kertomaan että lukee tätä mun blogia!

- Kaikista kivointa on, kun oppii bloggaamisessa jotain uutta. Esimerkiksi mietin kauan aikaa, miten saan pystykuvat olemaan samassa tasossa vaakakuvien kanssa ja sitten kun sain ratkaisun siihen, niin tuntui taas että blogini edistyi taas edes yhdessä asiassa!


MIINUKSET:

- Alan olla suht. tyytyväinen jo blogini ulkoasuun, mutta haluaisin kuitenkin hiukan selkeämmän ja siistimmän näköisen ulkoasun. Kaikki blogin ulkoasujen koodaukset ovat kuitenkin minulle aivan täyttä hepreaa, enkä osaa käyttää koneellani juurikaan muuta kuin Painttia. Eli jos siellä löytyy joku koodari joka osaisi loihtia mulle kivan ulkoasun, niin ilmianna itsesi!

- Bloggeri ei myöskään ikinä ole antanut minun laittaa tuota tekstipalkkia alkamaan samasta kohtaa, kuin kuvat. Teksti vain hyppää kuvan viereen typerän näköisesti, enkä ole saanut sitä mitenkään toimimaan oikein! byh.

- Asukuvia ottaessa, ajattelee monesti, miltä nämä kuvat nyt voisivat mahdollisesti näyttää. Useasti kuitenkin kun menen katsomaan kuvia, ne näyttävät aivan päinvastaiselta ja joskus asukuvien kanssa joutuu vääntämään kunnolla, ennen kuin hyviä otoksia edes tuleekaan. Sama myös jos olen pyytänyt kuvia joistain "hetkistä", niin kuvat ovat yleensä ennemmin epäonnistuneita, kuin onnistuneita! Ehkä opin vielä joku päivä olemaan siellä kameran edessä kunnolla..

- Koska asun pikkukylällä, en saa otettua íhan sellaista kuvamateriaalia, kuin toivoisin. En esimerkiksi saa kuvia mistään erikoiskahveista, hienosti asetelluista macaronsseista tai niitä asukuvia hienon rakennuksen seinustalla. Voisin ennemmin ottaa kuvia pelloista, torilla olevista hienoista koltuista tai asukuvia traktorin kanssa hahah!

- Myönnän, moniin kuvauksiin käytän paljon aikaa ja useasti kuvien ottamiseen joutuu asettelemaan tavaroita moneenkin otteeseen, kunnes saa hyvän kuvan. Enkä voi esimerkiksi kuvailla äitini luona, koska siellä ei ole yhtään puhtaan valkoista seinää, tai muuta sellaista taustaa, joka sopisi sitten blogini värimaailmaan. Hyvien kuvien ottamiseen joutuu siis käyttämään melko paljon aikaa ja vaivaa ja tässä asiassa meinaa välillä ottaa kaaliin!

2 kommenttia:

  1. Pystyn niin samaistumaan tuohon pikkukylä juttuun! Katselen aina kaikkien esim. Helsinkiläisten bloggareiden blogeista kuvia ja koen fiiliksen- mäkin haluan! :D mutta minkäs teet, kun Etelä-pohjanmaalla asuu ja vieläpä keskellä ei mitää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä niin turhauttavaa! Miksei pikkukylistä oo voitu tehdä yhtä kivan näköisiä kuin isommista kaupungeista :D

      Poista