2016/05/15

SOMEN VAIKUTUS

Koko päivän on ollut todellinen sunnuntaimoodi päällä. Heräsin klo 12 ja silti on vaan väsyttänyt ja koomaillut koko päivän ajan! Mietin kuitenkin koko päivän, mitä kirjoittelisin tänään blogin puolelle ja ajattelinkin kirjoittaa miten some vaikuttaakaan elämiseeni! Nykyäänhän se tuntuu vaikuttavan kaikkien elämään todella paljon, mutta olen ainakin itse todella kiitollinen, ettei minulla ollut lapsena mitään älypuhelinta.

Somea aloin kuitenkin käyttämään kultaisina IRC-galleria aikoina. Selfieitä tuli otettua joka päivä ja tärkeintä mulle ainakin oli se, että mitä erilaisempia ja hienompia kuvia siellä oli, niin sen parempi. Ja olihan ne kaverit ja kävijämäärät myöskin äärettömän tärkeitä siihen aikaan kun siellä oli paljon "galtsufeimejä". Kävimme kavereiden kanssa kuvailemassa uusia kuvia pitkin pitäjiä ja vaihdoimmekin vaatteita moneen otteeseen. Huh, onneksi ei tarvitse enää käyttää tuota sivustoa!

Nykyään kuitenkin tulee varsinkin puhelimella räplättyä erilaisia some kanavia, Facebookia, Instagramia, Snapchattia, Bloglovinia ja Bloggeria. Somessa pyörii niin kamalasti niitä "täydellisiä" kuvia, joten ei ihme jos ihmisillä on paljon ulkonäköpaineita. Some kanavat kuitenkin kulkevat ehkä eniten itselläni sen takia, että pidän yhteyttä ihmisiin ja haen myös inspiraatiota eri sivustoilta. Puhelimen  käyttöön tulee välillä riippuvuus, mutta välillä taas tulee olo, ettei jaksa koko ajan roikkua somessa. En tosiaan ymmärrä ihmisiä jotka jaksavat päivittää kokoajan Instagramia ja samalla vielä laittaa koko päivän ajalta snäppiin videoita! Nyt olenkin pyrkinyt siihen, että en käytä puhelinta enää 22-07 välisenä aikana.

Olen välillä miettinyt, millainen oikein olisin jos en käyttäisi mitään some kanavia. Mitä jos en kirjoittaisi blogia ollenkaan? Miten pukeutuisin? Huutaisiko tietokoneeni muisti tyhjyyttä? Mihin olisin kuluttanut kaiken tämän ajan jonka olen uhrannut blogin kirjoittamiselle? Olen kuitenkin pitänyt blogia 4-vuotta ja postauksia onkin kertynyt tänne 795 kappaletta, eli melko monta tuntia tietokoneen ruudun tuijottelua! Blogi on kuitenkin toiminut itselläni päiväkirjan tyylisenä. Vanhoja postauksia selaillessa muistan kaikkia kivoja asioita mitä onkaan tapahtuut elämässäni. Huomaan myös muutokset elämässäni ja omassa tyylissäni. Vaikka en olekaan yhtään tyytyväinen blogin ensimmäisiin postauksiin, niin en halua niitä poistaa, koska ne kuuluvat tänne ja elämääni!

Some siis vaikuttaa elämääni paljon, etenkin tämän blogin osalta. Blogi on kuitenkin itselleni äärimmäisen tärkeä harrastus, enkä voisi kuvitella lopettavani tätä vielä moneenmoneen vuoteen! Aion kuitenkin pitää blogini oman tyylisenä, enkä pyrkiä mihinkään liian täydellisiin ja aseteltuihin kuviin, vaikka somessa pyöriikin monia instagram tilejä ja muita sivustoja, jotka pursuavat täydellisiä kuvia. Mutta miksi tavoitteeni olisi saada blogistani täydellinen, jos oma elämänikään ei ole sellainen? Mieluummin pidän blogin hömppäpäiväkirjana ja kirjoittelen tänne omasta elämästäni ja kommelluksistani. :)

Kivaa sunnuntai-iltaa teille

4 kommenttia:

 1. Jeij, tykkään kun sulta tulee tälläisiä postauksia missä mietit asioita laajemmin :) Itsehän poistin juuri instagramin, koska en vaan jaksa sitä enää :D En ole selannut sitä moneen viikkoon ja mulla alkoi mennä yli jengin kuvat ja se täydellisyyden tavoittelu. Sekä olen ihan tyytyväinen siihen, että mulla on blogi ja sillä tavalla olen mukana somessa- en kaipaa muuta :) Ja hei, heitin sulle haasteen mun blogiin, toivottavasti otat sen vastaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiva tietää! Oon kans miettiny monesti ton instagramin poistamista, kun ei ees meinaa välillä jaksaa selailla niitä kuvia kun ne tuntuu olevan koko ajan niin samanlaisia/näköisiä :D

   Ja kiitokset haasteesta! <3

   Poista
 2. Mukavasti kirjoitettu. Blogit on mielestäni hyviä juuri elämänmakuisina eli silloin, kun ne ei ole liian pitkälle hiottuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitokset! Itse kans tykkään seurailla niitä blogeja jotka eivät ole liian täydellisiä koska nehän on sit melko tylsiäkin! :)

   Poista