2017/08/07

NYC VINKIT

New Yorkin matkavinkkejä olikin toivottu täällä ja nyt niitä sitten olisi sitten luvassa! Tässä siis mun vinkit teille, mikäli olette matkaamassa kyseiseen paikkaan! Nyt taas kun katselee näitä matkakuvia, niin tulee hirmuinen ikävä kyseiseen paikkaan ja muutenkin matkustelemaan.. Kaikenkaikkiaan Nykistä jäi hyvät fiilikset ja tuola oli itselläni ainakin turvallinen olo liikkua. Ihmisiä oli niin paljon eri maista, joten oli ihana ettei kukaan huudellut perään tai pitänyt jotenkin erikoisen näköisenä :D Ihmiset tulivat myös hyvin helposti juttelemaan ja auttamaan jos ei ollut varma mihin suuntaan oli menossa.

MAJOITUS

Halusin Nykistä suhteellisen laadukkaan hotellin sekä varmasti rauhalliselta sijainnilta. Valittiinkin Bentley Hotel Upper east sideltä josta oli kävelymatka fifht avenuelle sekä Central parkiin. Tämä hotelli oli tosiaan parempi kuin mitä odotin, ikkunasta oli upeat näkymät tuolle sillalle! Lähin metro löytyi 3rd avenuelta, eli ihan kävelymatkan etäisyydeltä.

Hotellissa ei ollut aamupalaa, mutta se oli mahdollista tilata huoneeseen tai käydä muualla syömässä. Hotellin yläkerrassa oli ravintola, jossa oli mahdollisuus syödä ulkonakin ja katsella maisemia sillan suuntaan, mutta ravintola oli melko tyyris ainakin siihen mitä olen itse tottunut maksamaan ruuasta :D Alakerrassa oli myös baari. Mennessä ja tullessa ovimies kuljetti meidän matkatavarat taksille ja palvelu pelasi paikassa mielettömän hyvin!  Taksimatka maksoi lentokentältä hotellille 59 dollaria + tipit, mutta lähtiessä saimme hotellin puolesta uber taksin 60 dollarilla.

Kävimme tosiaan joka aamu syömässä jossain eri paikoissa, sillan vierestä löytyi myös kivoja pieniä puistopaikkoja, joissa pystyi hyvin syömään aamupalaa.

Hotellissa ei muita miinuksia ollut, kuin että huoneista sai maksaa mukavasti. Jenkeissä tuli myös lisäksi veromaksuja hotellihuoneen hinnan lisäksi.

 SHOPPAILU

NYC on kaikkien shoppailijoiden paratiisi. Kauppoja löytyy oikeastaan joka puolelta, mutta pääasiassa kiersimme Spring streetin ja Fifht avenuen läheisyydessä. Vaatteiden hinnat oli itseni mielestä ainakin melko samaa luokkaa, kuin Suomessakin. Tässä kuitenkin lempparikauppojani:

A Second chance - ihana vintageliike prince streetillä (155 prince street, soho) vaikka kyseisestä liikkeestä en mitään ostanutkaan, niin oli ihana kuolata vanhoja Chanelin ja Vuittonin laukkuja ja muita tuotteita. Ehkä ensi kerralla lähden tuonne paksumman lompakon kera!

The Vintage Twin - Tämä vintageliike löytyi muistaakseni spring streetin läheisyydestä ja täällä oli kans ihania vintage merkkivaatteita!

Dylan`s Candy Bar - Kolmikerroksinen karkkitaivas joka on vilahtanut myös Gossip girlin kuvauksissa. Kaupasta ei löytynyt pelkästään karkkia, vaan kaikkea ihanan värikästä (itsekin ostin tuolta mm. sen flamingo uimarenkaan!) Dylan`s candy bar löytyi 3rd. avenuelta, Bloomingdalesin vierestä.

Aldo - Ruusukultaa, glitteriä ja korkkareita - hankala varmaan arvata, mikä osoittautui mun lempikaupakseni tuolla? Aldoon olisin myös saanut tuhlattua omaisuuteni, mutta mukaan lähti ruusukultainen reppu sekä huulilaukku.

SYÖMINEN

Vaikka en olekaan mikään ruokahifisteliä, niin yritimme parhaamme mukaan käydä joka päivä jossain uudessa paikassa syömässä. Ruuat Nykissä oli kalliimpia kuin Suomessa ja useassa ravintolassa pyydettiin tippiä 18-20% vielä lisäksi. Tässä kuitenkin muutama ruokapaikka mistä itse tykkäsin:

Burger Heaven - Parhaat burgeriateriat!

Italian food center - Litlle italyn alueella, lähellä Chinatownia löytyi paljon italialaisia ravintoloita. Tuolla oli kyllä hyvät pasta-ateriat!

Hard Rock Cafe - Lähes tulkoon aina reissussa tulee käytyä myös jossain tutussa paikassa ja paras salaatti löytyikin Time Squaren Hard Rock Cafesta!

MISSÄ KÄYDÄ? 

Nykissä tuli hyvin paljon vaan kierreltyä ympäriinsä. Ehtottomaksi lemppareiksini osoittautui kuitenkin ranta/huvipuistoalue Brooklynin takana, Coney Island, josta löydät tarkemman postauksen täältä. Toinen ehdoton lemppari, missä tuli käveltyä päivittäin monia kilometrejä, oli Central Park ja sen postauksen löydät täältä. 

Yksi meidän lomapäivistä oli melko sateinen ja silloin vietimme päivää American Natural History Museumissa joka oli heti Central Parkin länsipuolella. Liput maksoi sinne 22 dollaria. Sen lisäksi kävimme Top of the Rockissa, josta näki koko New Yorkin yläilmoista (tarkempi postaus löytyy vielä täältä.)

Ja näin Gossip Girl fanina halusinkin kierrellä kaikkia kuvauspaikkoja, kuten Palace Hotel, joka löytyi Madison avenuelta, Central Parkista pystyi myös bongaamaan monia kuvauspaikkoja, sekä Metropolitan museumin portaat jotka oli sarjassa Blairin portaat!

 


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen postaus! Menetin nyt tuolle karkkikaupalle ihan totaalisesti sydämeni! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahah toi oli kyllä aivan äärettömän söpö kauppa ja sieltä löyty kyllä kaikkea mahdollista! :D

      Poista