Pohja
150 g pipareita
50 g voita
Täyte
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 tl piparkakkumaustetta
2 rkl glögiä
400 g luumukaneli rahkaa
Kiille
3 dl glögiä
2,5 liivatelehteä
Koristeluun
Valkosuklaata
Karkkikeppejä
1. Murskaa piparit ja sulata voi. Laita irtopohjavuoan (22-23cm) pohjalle leivinpaperi ja taputtele seos vuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan.
2. Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se piparimausteella.
3. Kuumenna täytteen glögi kiehuvaksi ja lisää joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Kaada seos rahkan joukkoon ja sekoita.
4. Laita kermavaahto rahkaseoksen joukkoon ja kaada täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
5. Valmista kiille. Laita liivatteet taas pehmenemään kylmän veden joukkoon. Kiehauta 0,5 dl glögiä kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon loppu glögi kylmänä ja kaada liuos sitten varovasti hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin tunnin verran ennen koristelua.
Pohja
1 paketti Marianne täytekeksejä
75 g voita
Täyte
6 liivatelehteä
2 rkl maitoa
4 dl vispikermaa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
200g turkkilaista jugurttia
1 pussi marianne crush-rouhetta
0,5 dl sokeria
Koristeluun
Marianne täytekeksejä
1. Murskaa keksit ja sulata voi. Laita irtopohjavuoan (24cm) pohjalle leivinpaperi ja painele seos pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.
2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, karamellirouhe ja sokeri.
3. Kuumenna maito ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Anna hetki jäähtyä. Kaada liivateseos tuorejuustotäytteen sekaan.
4. Sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin odottamaan vähintään neljäksi tunniksi.
5. Koristele lopuksi Marianne kekseillä!
1 piparikaako
2 dl maitoa
Suklaata
Kaakaojauhetta
Vaniljasokeria
0,5 dl kuohukermaa
Piparimaustetta
1. Sekoita maidon sekaan kaakaojauhetta ja lämmitä maito kattilassa. Lisää joukkoon suklaata oman makusi mukaan.
2. Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon piparimauste ja vaniljasokeri. Laita seos kuuman kaakaon päälle.
Ihania! Oot todellakin pro leipomaan kun vertaa omiin tekeleisiin. Tiedossa olisi joulun kunniaksi tarkoitus tehdä taas juustokakun tapaista, näistä resepteistä otan pienen vinkin niihin. :)
VastaaPoistaNämä onnistui yllättävän hyvin, mutta ei kaikki mun leipomukset aina onnistu :D
Poista