2017/12/08

LUUKKU 8: MIHIN PANOSTAN & MISTÄ PIHISTÄN


Nyt kurkataan luukku numero kasiin eli pitkästä aikaa asukuviin sekä siihen, mihin käytän rahaa ja missä taas mieluusti pihistän. Tämän kivan postausaiheen bongasin Johannan blogista ja halusinkin toteuttaa tämän myös täällä!


Näihin panostan:

Sisustus. Jos haluan jonkun tietyn asian sisustukseen, en siinä vaiheessa kauheasti ala tuijottelemaan hintalappua. Haluan että joskus tulevaisuudessa kodissamme on pelkästään sellaisia juttuja, joista tykkään satavarmasti.

Ulkonäkö. Tämä kohta oikeastaan menisi vähän kumpaankin kohtaan. Osittain panostan paljonkin ulkonäköni eteen, koska meikkaan lähes päivittäin. Käytän myös rahaa ripsienpidennyksiin sekä hiustenpidennyksiin ja kampaamolaatuisiin hiustenlaittoaineisiin ja välineisiin. En kuitenkaan kuluta rahaa kampaajan penkissä, eikä hiustenpidennyksenikään ole mitkään kalleimmasta päästä. Puolet meikeistäni on myös marketeista ostettuja, kun osa taas kalliimpaa laatua.

Laukut. En osta enää juurikaan "halppis" laukkuja, koska haluan laukkujeni olevan laadukkaita ja mahdollisesti sellaisia, joiden arvo säilyy vuosienkin päästä. Myöskin kalliita laukkuja ei ostella heräteostoksena, joten jokainen kallis laukku on varmasti harkittu ostos.

Herkut. Chailattet, suklaat, redbullit, leivonnaiset ja muut tällaiset pikkuherkut, niihin voin tuhlata aina ohimennen kauppakäynneillä..

Korut. En osta oikeastaan ikinä koruja, koska olen tykästynyt yleensä vaan niihin kalliimpiin koruihin.

Matkat ja hotellit. Haluan että matkalla lentoyhtiö on luotettava ja hotelli sellainen missä varmasti saan nukkua yöni hyvin ja että tiedän sen olevan turvallisella alueella.

Vaatteet. Tämäkin kohta oikeastaan kuuluisi kumpaankin kohtaan, koska ostan suurimman osan vaatteistani ketjuliikkeistä, eikä vaatevalintani ole yleensä kauhean kalliita. Mutta jos täydellinen vaate osuu kohdalle, niin silloin en yleensä katso hintalappua. Nykyään pyrin myös välttämään heräteostokset ja niiden "ihan kivojen" vaatteiden ostamisen.

Asuminen. Maksan mieluummin ihanasta ja tilavasta asunnosta enemmän, kuin että asuisin pienemmässä asunnossa halvemmalla. Myöskin haluan toteuttaa kotonani juuri ne remontit mitä kotiin haluan tehdä.

Elektroniikka. Yleensä jos olen menossa ostamaan tietokonetta, puhelinta, kameraa tai telkkaria, niin yleensä maksan siitä kauniista ulkonäöstä hiukan enemmän, kuin siitä tylsemmän näköisestä halvemmasta versiosta :D

Auto. Ennen mullahan oli ihana vaaleanpunainen opel astra, joka keksi mitä hauskimpia (raivostuttavia) temppujaan, että sain koko ajan soittaa isääni apuun sen kanssa.. Nyt kun meillä on ollut kunnon auto reilu vuoden ajan, niin en voisi enää kuvitellakaan ajelevani sillä vanhalla ooppelillani! Uudemmassa autossa ei ole ollut mitään vikoja ja sillä pääsee varmasti kotiin asti.

Juhlat. Juhlien järjestämiseen on kiva panostaa ja mieluusti viettäisin kaikki uudet vuodet ja synttärit jollain vuokratulla mökillä poreammeineen kavereiden kesken.

Kodin järjestys. Tykkään että kotona kaikki on järjestyksessä ja tietynlaisissa purkeissa.

Näissä pihistän:

Ruoka. Mulle syöminen on vaan tankkaamista ja nälän nujertamista, ei niinkään nautiskelua. En ymmärrä miksi johonkin ravintola annokseenkaan pitäisi kuluttaa paljon rahaa.

Alkoholi. En raaski myöskään kuluttaa hirveitä summia juomiseen, enkä koskaan esim ravintolassakaan ota ruokajuomaksi mitään siidereitä, koska mieluummin maksan limsasta vähemmän ja se on myöskin parempaa kuin se sidukka :D Kerran ajattelin panostavani ostamalla möetin 50 euron skumppapullon, mutta se olikin sitten todellinen virheostos!

Lääkärikäynnit. En todellakaan mene helpolla mihinkään lääkärikäynneille ja hammaslääkärissäkin käyn kunnan puolella.

Hemmotteluhoidot. Tässäkään en kovinkaan useasti henno laittaa itseeni rahaa, jos menisin hierojalle tai vaikkapa johonkin jalkahoitoon..

Turhat ylimääräiset menot. Parkkisakot/ylinopeussakot, avainten unohtaminen sisälle, taksimatkat jne. Jotenkin tällaiset turhat maksut joita voi tulla vahingossa tai laiskuudessaan, niin en millään haluaisi laittaa rahaa sellaiseen!

Sukat. Ostan aina mahdollisimman halvan sukkapaketin, koska sukat kuluu kuitenkin puhki nopeasti :D

Ihon hoito. Ostan halvimmasta päästä olevat kasvorasvat, en käytä mitään päivä- tai yövoiteita, koska musta on tuntunut että kaikki rasvat toimii mulla aivan samalla tavalla, joten miksi kuluttaa kauheita määriä rahaa erilaisiin puteleihin? Myöskin meikkivoide on varmaan kaikista halvin meikeistäni, koska sitä kuluu monta purkkia vuodessa. Toisaalta taas omistan 50 euron kasvonaamion kotonani hmm..

Ompelija. Rikkinäiset vaatteet yleensä lentävät samantien menemään tai hyvällä tuurilla päätyvät anopille korjattavaksi! Itse en ompelukoneeseen koske enää, enkä jaksaisi kiikuttaa vaatteita korjattavaksi ompelijallekaan saakka.

Löytyykö teiltä samoja juttuja? 

Laukku Louis Vuitton | Takki H&M | Huivi ja neule Vila | Kengät Timberland | Nahkalegginsit Bikbok | Hanskat H&M


6 kommenttia:

  1. Kiva postaus, mä otan tän ittellenikin ylös että voin miettiä omalta kohdalta näitä 'arvoja' ja sitä, mihin rahat mieluiten käytän ilman pahaa mieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla ja hyvä että sait yhden postausidean itsellekin! :)

      Poista
  2. Toteutukseen lähtee itselläkin tämä :) Toinen blogi mistä oon tän jo ny bongannut lähi aikoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. uu kiva, mäpä luen siis tämän sunkin blogista kun toteutat sen ;)!

      Poista
  3. Hei mäki voisin toteuttaa tän kans :) Monia juttuja osuu samoihin sun kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jee hauska kuulla! Mä käyn kurkkaa sun blogista tän sitten :)

      Poista