2017/12/21

LUUKKU 21: HAPPY BIRTHDAY!

 

Joulukuu on mulle yleensä melko juhlava kuukausi, tavallisten pikkujoulujen, joulun juhlimisien, tapsantanssien ja blogien synttäreiden lisäksi on vielä minunkin synttäripäivä, joka on tänään! Olen aina vähän kironnut sitä, kun olen syntynyt juuri ennen joulua, synttäreitä ei ole niin kiva viettää kaikkien jouluhässäköiden keskellä..

Vaikka mittariin tulikin 25-vuotta, niin en nyt ole ehtinyt miettiä synttäreitäni sen kummemmin (ehkä toivun vielä hääjuhlien järjestelystä.. :D) Synttäripäiväni meneekin siinä kun  juoksen paikasta toiseen ja nyt ensin olisikin tarkoitus pakkailla reissuun lähtöä varten. Halusin tulla kuitenkin esittelemään tänne erään synttärilahjani, jonka käyttöönottoa odotan jo melko innolla!

Olen aina blogiharrastuksen aikana omistanut järkkärin. Ensin käytössäni oli Sonyn kamera, mutta vaihdoin sen Canoniin ja sen jälkeen olenkin pysynyt vannoutuneesti siinä. Nyt kuitenkin uusin hankintani on minijärkkäri ja merkiltään Olympus! Canonin järkkäri on edelleen käytössäni, mutta kaipasin vähän toisenlaista kameraa erilaisiin tilanteisiin. Tämän Olympuksen PEN E-PL8 valitsinkin käyttööni ensinnäkin sen koon takia. En kaipaa käyttöön mitään digikameraa, mutta painavan järkkärin kantaminen ei ollut joka paikassa kovinkaan helppoa. Tässä onkin sopivan kokoinen kamera vaikka matkoille, mutta laatu on kuitenkin samaa kuin järkkäreissä.

Toinen syy uuden kameran hankinnalle oli videokuvaus. Canonillani pystyy kyllä ottamaan lyhyitä videoita, mutta taas sen koko on vähän huono jossain videokuvaus tilanteissa. Meidän Gopro kamerassa taas ei ollut itseni mielestä tarpeeksi hyvä laatu, enkä saa videoissa kuulumaan ääniä kunnolla, joten oma videokamera olisi ihan jees! Ehkäpä nyt saan myös kuvailtua enemmän videoita tänne blogin puolelle, kun kalusto on vihdoin kunnossa!

Ehdoton plussa vielä kamerassa on wi-fi, jolla saa siirrettyä kamerasta kuvat suoraan puhelimeen sekä kääntyvä näyttö joka helpottaa kuvaamista.  Odotin kuin kuuta nousevaa, kun postimies oli tulossa tuomaan tätä viime perjantaina, mutta vielä en ole päässyt perehtymään tämän käyttöön tarpeeksi, kun en ole päässyt kuvailemaan valoisaan aikaan. Toivottavasti Lapin reissulta saisin ikuistettua monia kuvia tällä!

2 kommenttia:

  1. Mukava päivitys ja esittely tästä kamerasta! Tuliko PL8 vähän kuin synttärilahjaksi itselle? :) Mäkin ostin juuri uutta optiikkaa omaan canoniin ja kompaktimman kameralaukun, jotta sitä vähän isoa ja painavaa järkkäriä jaksaisi kantaa mukana.

    Finnlandsnorsk

    VastaaPoista
  2. Sain sen synttärilahjaski :) Mun kans pitäis kyllä hankkia joskus kameralaukku, nyt kun tulee kuljetettua kaikkia kameroita vaan laukun pohjalla :D

    VastaaPoista