2017/12/06

LUUKKU 6: MITÄ HANKKIA LAHJAKSI TOISELLE? 


Hellou ja kivaa itsenäisyyspäivää! Suomi juhlii tosiaan 100-vuotis synttäreitään tänään ja meilläkin on tiedossa ensimmäinen jouluruokailu, nam! Nyt kuitenkin ajattelin jakaa teille muutamat lahjavinkit, kun eilenkin oli veronpalautuspäivä ja itsellänikin on viikonloppuna tarkoitus suunnata joululahjaostoksille.

Lahjojen keksiminen voi kuitenkin olla tuskaisin asia joulussa - mitä mä hankin lahjaksi sille tärkeälle ihmiselle? Omalle puolisolle on maailman helpointa keksiä joululahja, mutta auta armias kun pitäisi keksiä sellaiselle, joka ei kauheasti toivo mitään, tai ei kirjottele ainakaan mitään valmiita toivomuslistoja, kuten mä teen hahah. Mä tykkään suunnitella kyllä lahjojen hankkimista ja on ihana hankkia toiselle just sellanen lahja, mistä se varmasti tulee tykkäämään. Mutta sitten kun ei ole mitään hajua, mitä sille toiselle voisi antaa, niin mulla meinaa ainakin olla takki ihan tyhjä, enkä haluaisi viedä mitään väkisin väännettyä lahjapussukkaa.

Jos toiselle ei meinaa keksiä mitään lahjaa, niin mun vinkki on tähän ainakin se, että älä osta mitään pysyvää materiaalia. Mitään perinteisiä joululahjavinkkejä en ala tähän nyt luettelemaan, koska niitä vinkkejä on netit jo pullollaan, mutta tässä muutama vinkki, mikäli et meinaa millään keksiä mitään sinne pukinkonttiin laitettavaksi! 


Elämyslahjat

Hotelli/kylpyläloma, ulkomaanmatka, laskuvarjohyppy, elämyslahjojahan keksisi vaikka ja kuinka, kunhan lahjaan on vaan varautduttu paksumman lompakon kanssa. Halvempia elämyslahjoja voisi olla esimerkiksi keilaaminen, ratsastusreissu, seinäkiipeily, trampoliinipuistossa käynti tai elokuvaliput! Samalla saatte järkättyä vaikka yhteistä aikaa toisillenne.

Myöskin kaikki hemmotteluhoidot ovat varmasti mieluisia monelle, lahjakortti onkin helppo ostaa vaikka kampaajalle, hierojalle, kasvohoitoon tai miksei vaikka kuntosalille kuukausikortti.

DIY-lahjat

Itse olen tänä vuonna väsännyt pari käpykranssia lahjaksi. Muita DIY-ideoita voisi olla myös muutkin jouluiset koristeet, kivat herkkukorit, perinteiset villasukat, leivonnaiset, omatekoiset kuorinta-voiteet tai vaikka tyynynpäällinen. Tässäkin on vain omat taidot ja mielikuvitus rajana!

Myöskin erilaiset lahjakortit ovat varmasti tervetulleita, jossa tarjoudut vaikka siivousavuksi, lapsenvahdiksi tai viet toisen syömään johonkin kivaan ravintolaan. 

Ps. multahan on mahdollista saada lahjakortteja sisustus ja kodin järjestelyjuttuihin! Voit käydä tsekkaamassa lisää täältä.


4 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä! Tein tällä kertaa aika paljon diy-juttuja, mm. monta purkillista laventelikylpysuolaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kans on ollut vähän sama homma, diy juttuja on tullut tehtyä ja sitten näitä lahjakortteja :)

   Poista
 2. Kivoja vinkkejä. Mutta olen itse saanut aika paljon elämyslahjoja ja vastaavia, usein lahjojen hankkijat eivät välttämättä ymmärrä etäisyyksiä tai vaivaa päästä käyttämään näitä kortteja -joten olenkin toivonut suoraan että parempi ilman :) Lisäksi gift4you lahjakortit helposti harhaanjohtavia.. :)

  Katri | finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa eipäs tullut tosiaan tuollainen mieleen, että niitä lahjoja voi olla hankala sitten käyttää!

   Poista